avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Sotul decedat avea 37 de ani si o vechime de 8 ani in Romania!A decedat din conditii naturale(infarct),in Italia.Sotia nu lucreaza actualmente si are o fetita de 10 ani!Are drept la pensie de urmas si care sunt metodele de obtinere?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:18, 14 August 2011
Din pacate nici sotia si nici fetita nu au dreptul sa beneficieze de pensie de urmas. Potrivit art. 83 din Legea nr. 263/2010, pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate opta pentru pensia sotului? lupu.ionut lupu.ionut buna ziua, este vorba despre mama mea care a primit decizia medicala de incadrare in gradul II de invaliditate si as dori sa depun dosarul la casa de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copil minor vitelaruadina vitelaruadina Buna seara. Tatal meu a decedat acum 2 luni, el a lucrat aproximativ 16 ani; am un frate minor, mama mea este fara servici, ajutati-ma , va rog, cu raspunsul ... (vezi toată discuția)
Pensie - mama angajata, tata decedat Costina23 Costina23 Buna ziua, mama este bugetara, este invatatoare si are 35 de ani vechime. Tatal meu a fost profesor, a decedat in 2012 si a avut 37 de ani vechime in ... (vezi toată discuția)