avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj locuinta achitata prin donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj locuinta achitata prin donatie

buna ziua. pe scurt problema este in felul urmator: am un apartament achizitionat cu sotia, dupa nunta, dar pentru care este achitat doar avansul de 25%. apartamentul este achizitionat in urma ce 2 ani, dar nu s-a intabulat si nu s-a achitat diferenta din motive independente de noi. de cateva zile am aflat ca urmeaza sa se demareze intabularile si sunt pus intr-o situatie destul de ciudata. asta deoarece sunt in plin proces de divort. problema este in felul urmator: sotia nu poate achita din surse proprii apartamentul, iar eu nu vreau sa scot credit pentru ca nu am chef sa achit eu diferenta si apoi sa am ce imparti. am o varianta sa achit diferenta de 75% cu bani proveniti dintr-o donatie (pe care pot sa o fac cu acte in regula, de la mama). Intrebarea este daca achit cei 75% prin donatie, la momentul partajului, apartamentul de imparte 50%-50% din total valoare sau doar din cei 25% achitati din bani comuni. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 20:19, 19 August 2008
Doar cei 25 % achitati din bani comuni se vor imparti, pentru restul existand dovada ca banii provin din donatie. Chiar si in cazul in care faceti un credit pentru cei 75 % si-l achitati dvs. se vor imparti tot cei 25% ramasi.
La partaj se va imparti doar ceea ce ati achitat efectiv impreuna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Donatia bani parinte - copil turistul-ro turistul-ro Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie. Acum 10 ani am achizitionat un apartament. Pentru achizitia lui am primit de la tatal sotiei o suma de bani. Acea ... (vezi toată discuția)
Divort +partaj Squid Squid Buna ziua... In cazul in care dupa casatorie a fost achizitionat un apartament, la care eu am participat cu 65% din suma, pot pretinde acelas procent in ... (vezi toată discuția)