avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... \"Amenintare\" de executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

"Amenintare" de executare silita

Buna ziua,
Sunt un tanar caare, avand un salariu decent acum cativa anisori am facut 2 credit la o banca.(un credit personal si un card de credit).
Inconstienta m-a facut sa ajung destul de repede la fundul sacului si am ajuns la limita superioara de credit.
In prezent am de returnat cca 7000 de lei(2000 la credit, restul la card).
Problema este ca de jumatate de an, mai exact din ianurie nu mai am un loc de munca, si sunt somer.
Am explicat situatia celor de la banca, care dupa cele 150 de zile, au pasat cazul unei firme de recuperare de credite. Am discutat cu acestia si le-am explicat ca nu am de unde sa dau in momentul de fata bani la credite pentru ca somajul meu are valoarea de 375 de lei. Am dus totusi luna asta 200 de lei, dar sunt in continuare sunat, zi de zi, si ma vad "obligat" sa spun aceleasi lucruri pe care le zic mereu. Imi caut ceva de lucru care sa imi permita sa imi platesc si ratele doar ca nu am gasit in domeniul in care sunt specializat inca.
Ei ma tot ameninta cu executarea silita. Ce se intampla in cazul asta? Ce pot sa imi faca. Am domiciliul in casa parintilor, cum poate firma respectiva sa dovedeasca ca bunurile prezente in casa sunt ale mele sau ale parintilor mei? Evident am girat cu bunuri mobile in momentul semnarii pentru credite.
Ce solutii legale am in momentul de fata, ce ma sfatuiti sa fac? Nu as vrea totusi sa plec din tara ca sa fac banii sa platesc creditele cred ca am o solutie si aici... Dar daca nu am posibilitatea, voi pleca.
Cel mai recent răspuns: tzeus , utilizator 12:43, 10 August 2011
Pai si in cazul in care ajung la executare silita banii tot trebuie sa ii restitui. Chiar daca in momentul in care ei vin, si nu gasesc nimic de luat. Rabdare din partea mea este... Este adevarat ca trebuie sa repet situatia in fiecare zi, dar asta este, macar m-am linistit in privinta executarii silite, chiar nu mai dormeam noaptea din cauza problemei in cauza.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Se poate inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui credit fara garantii/ipoteca Larisa08 Larisa08 Buna seara, Parintii mei au solicitat un credit la inceputul anului 2010, de 10000 euro, negarantand cu nimic, intrucat salariul tatalui meu era foarte mare ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita. aPaul aPaul Buna ziua, Sunt clienta a unei banci. Am utilizat 3 produse ale lor: card de debit (gol la acest moment), card de credit (gol) si un imprumut pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu monicavoicu monicavoicu buna ziua, am primit o hatarare acasa cum ca banca pentru un card de credit ne platit au ajuns la executare silita cum ca'mi scoate casa la licitatie si sa ... (vezi toată discuția)