avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim perioada determinata

Am un salariat cu CIM, perioada determinata de una luna(angajat 11.07-11.08.2011).
In cazul in care contractul respectivului, se va prelungi cu inca o luna (11.08-11.09.2011), se poate modifica, prin actul aditional de prelungire si salariul de incadrare, adica sa-i fie majorat cu 15%, pentru aceasta perioada de prelungire.
multumesc
Cel mai recent răspuns: atenastef , utilizator 11:58, 9 August 2011
Daca nu intampinati probleme la calculul salariului pe luna august, se poate.
Pana pe 11 august are un salariu, iar de pe 12 august are alt salariu.
CIM pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii duratei. Se poate incheia un nou CIM pe perioada determinata in conditiile art.82 si 83.
Prelungirea unui CIM pe durata determinata se face in conditiile impuse de art. 83 pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Odata cu incheierea unui nou CIM sau act aditional de prelungire se poate modifica si alta clauza cum ar fi salariul.
CIM pe perioada determinata a fost incheiat conf.art.83,lit.b din lege-crestere tempotara activitate.
Datorita faptului ca lucrarea ptr.care a fost angajat isi prelugeste termenul, s-a intocmit de catre sef, un referat de propunere prelungire perioada si de majorare a salariului.
Prin act add eu pot sa-i modific:
- se prelungeste durata contractului pana la data de : 11.09.2011
- salariul este : XXXX ,
conf.art.17 (5) care mentioneaza "orie modificare a unuia dintre elemente prevazute la art.17(3) in timpul executarii CIM impune incheierea unui act add la CIM, in termen de 20 zile lucratoare de la aparitia modif." ?
Da, sigur, puteti face act aditional cu aceste prevederi.
Actul aditional il faceti inainte de expirarea contractului initial de 1 luna.
va multumesc tuturor pentru ajutor !
deja l-am intocmit si astept sa fie semnat de ambele parti.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cin determinat ...se poate prelungi? mirusaby mirusaby Buna ziua, Prietena mea , cu care eu ma mai consult in domeniul RU, are urmatoarea pb.: - o angajata pe perioada determinata, pe un post al alteia care se ... (vezi toată discuția)
Help contact determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am un contract determinat incheiat pe 3 luni, dupa care se face act aditional de prelungire de 4 luni, iar act aditional de prelungire 7 ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului pe perioada determinata dijmarescu dijmarescu Buna, Codul muncii prevede posiblitatea prelungirii contractului individual de munca (C.I.M) pe durata determinata dupa expirarea termenului initial, cu ... (vezi toată discuția)