avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii revenire din c.i.c.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

revenire din c.i.c.

Buna ziua.
Sunt in C.I.C., iar copilul implineste 2 ani in septembrie. Stiu ca imediat a doua zi dupa implinirea varstei de 2 ani, ar trebui sa ma intorc la munca.
Problema: angajatorul imi spune ca trebuie sa revin la munca in luna octombrie, cand se implinesc 2 ani de la decizia de suspendare pentru C.I.C., care a inceput imediat DUPA terminarea concediului de lauzie(42 de zile).
Cine are dreptate?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:17, 25 Septembrie 2011
CIC se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
In consecinta va adresati cu o cerere angajatorului de revenire la vechiul loc de munca incepand cu ziua imediat urmatoare implinirii varstei de 2 ani.
1. Copilul dvs. s-a nascut in 2009 deci vi se aplica prevederile OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.

2. Aceasta spune:
Art. 11. - Plata drepturilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã înceteazã cu ziua urmãtoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...
3. Avcelasi lucru spune si OUG 111/2010 care se aplica de la data de 01.01.2011.
4. Aratati-i si angajatorului textul de lege, sa se convinga si el.
Buna ziua. In Revisal, la suspendarea pt cic 2 ani, la data sfarsit suspendare se trece ultima zi de cic sau prima zi de munca? merci anticipat
Incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii se fac in aceeasi zi (prima zi de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea cartii de munca Zita P. Zita P. Am o angajata care a avut CIM suspendat pt concediu de ing.copil.2 ani pana la data de 01.01.2010 . Intre timp a mai nascut un copil si a facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa 2 ani de ccc bad_andi_2007 bad_andi_2007 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie: ziua in care trebuie sa ma intorc la serviciu dupa 2 ani de concediu de crestere a copilului! Am un copil ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare pentru concediu crestere copil Mariralu Mariralu Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarele probleme si pentru a rezolva cat mai corect as dori sa stiu si parerea dvs., asadar : - am o salariata care ... (vezi toată discuția)