Ca administrator am fost informat telefonic ca am fost amendat ca urmare a unor nereguli gasite la controlul efectuat de care Serviciul Control Asociatii de Proprietari din jurisdictia Primariei. Nu am primit si nu am semnat nici o hirtie oficiala in acest sens. Intrebarea mea este daca pot fi amendat daca nu am semnat nici un act de luare la cunostinta a sanctiunii.
Art. 56. -(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
(2) Contraventiile prevazute la alin.(1) se sanctioneazadupa cum urmeaza:
a) faptele de la lit.a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei
Pentru conformitate Legea 230/2007
- prin urmare si administratorul poate fi amendat pentru incalcarea sau nerespectarea legii
Sigur ca administratorul poate fi amenadat personal, asa cum si presedintele poate fi amendat personal.
Amenda se poate da in urma constatarii contraventiilor de catre reprezentantii primariei, cu ocazia unor controale in urma unor sesizari sau fara sesizari.
O persoana ce incalca legislatia poate fi amendata chiar daca nu a semnat nici un act de luare la cunostinta a sanctiunii.
Procesul verbal de aplicarea a amenzii se intocmeste de cei care controleaza si constata neregulile si poate fi semnat de participantii la verificarea (membri ai asociatiei, martori), chiar daca cel verificat nu vrea, nu poate sa semneze sau nu este prezent.
Solicitati procesul verbal incheiat si vedeti pentru ce ati fost amendat.
In continutul PV trebuie sa existe si o mentiune precum ca puteti contesta aceasta masura in termen de... zile, la..., adica concret calea de atacare a acelui PV.