avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal (nu pot sa platesc amenda)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal (nu pot sa platesc amenda)

Salutare !
Am fost oprit de catre un echipaj al Politiei Rutiere pe raza jud. Prahova pentru depasirea vitezei legale in afara localitatii .
Agentul mi-a intocmit un proces verbal cu sanctiunea respectiva pe care l-am semnat, deoarece am recunoscut ce am facut si asta e, gresesti ... platesti.:">
Problema este ca agentul a gresit in PV suma care o aveam de platit si a ingrosat cu pixul peste suma gresit scrisa pe cea corecta .
Am fost la Circa Financiara sa platesc amenda si nu au vrut sa primeasca PV , pe motiv ca este modificata suma si nu are nici o stampila care sa ateste modificarea in PV .
Am fost la Politie si mi-au spus ca pe chestia asta pot sa anulez amenda si punctele de penalizare printr-o plangere facuta la Judecatorie .
Eu am domiciliul in Bucuresti si PV a fost facut in jud.Prahova , unde trebuie sa ma duc sa fac aceasta plangere , la Ploiesti sau in Bucuresti ? La Politie sau la Judecatorie ?
Si cam ce inseamna acesata plangere ? E bataie mare de cap , dureaza mult , se rezolva prin aceasta metoda ?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:26, 2 Martie 2009
Singura solutie este sa formulati recurs, recurs care sa fie motivat temeinic (sau "beton", daca procesul verbal este modificat in sase locuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala mada08 mada08 Buna ziua, Tatal meu lucreaza ca paznic de noapte, are controale de la politie aproape in fiecare noapte pentru verificare. In data de 15.01.2011, un echipaj ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat abuziv de catre politist comunitar jondezauto jondezauto am fost amendat abuziv de catre un agent constatator al politiei comunitare urlati prahova. pe motiv ca ias fi adresat injurii cuvinte jignitoare . procesul ... (vezi toată discuția)
Anulare pv Bobo66 Bobo66 Mi s-a retinut permisul de conducere pt depasire pe linie continua. Agentul a venit cu pv completat si la rubrica obiectiuni unde trebuia sa scriu eu. Este ... (vezi toată discuția)