avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire la munca din concediul pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire la munca din concediul pt. cresterea copilului

Am nascut in 2009 septembrie. Dupa un an de la nastere s-a inchis magazinul unde lucrasem. Intrebarea mea este ca: in cazul in care nu mai exista punctul de lucru unde m-am angajat ca si director magazin, firma ma poate relua la un alt magazin de-al lui? daca da, este obligat sa ma reangajeze cu acelasi functie si salariu? sau ma trimite in somaj, fiindca nu mai are magazinul si postul unde m-am angajat ?!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 9 August 2011
Buna ziua,

Dvs ati avut contractul suspendat in aceasta perioada, da puteti lucra in alta locatie iar angajatorul trebuie sa va primeasca pe acelasi salariu si aceeasi functie, doar daca nu este in faliment sau reorganizare judiciara:D

Art. 25 din or 111/20110
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
DINESCU FLORENTA:
1. Deoareve copilul este nascut in 2009 mamei i se aplica porevederile OUG 148/2005 (nu ale OUG 111/2010 care se aplica mamelor care au nascut incepand cu data de 01.01.2011).
2. OUG 148/2005 nu prevede obligativitatea angajatorului de a nu inceta CIM al persoanei venite din CCC timp de 6 luni. Aceasta prevedere era in CCMUNN pe anii 2007-2010 care acum nu mai este in vigoare.


rekacsibe:
1. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. si evidentiat in CIM atunci angajatorul va poate oferi un alt post pe care dvs. nu sunteti obligata sa-l acceptati.
2. Daca il acceptati se va face un act aditional la CIM cu noul post si, eventual, noul salariu.
3. Daca nu il acceptati veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Concedierea se va face dupa acordarea preavizului legal, inscris in CIM, perioada in care trebuie sa va prezentati la serviciu si sa fiti platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in timpul concediului de crestere copil stanciude stanciude Am nascut inainte de 31.12.2010 si vreau sa stiu daca intru sub incidenta OUG 111/2010 in ceea ce priveste concedierea. Copilul meu are acum 1 an jumate si ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere de cic MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat ... (vezi toată discuția)
Revenirea din conc. ptr. crestere copil nycollemaria nycollemaria - peste o luna si jumatate termin conc. ptr. restere copil, daca postul pe care am lucrat pana la plecarea in concediu s-a desfiintat ce se intampla cu locul ... (vezi toată discuția)