avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in simulatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in simulatie

buna seara tuturor,
in urma cu 10 ani am delegat pe tatal meu, prin procura notariala sa cumpere un apartament in numele meu si pentru mine si sa faca tot ce crede de cuviinta cu acel apartament. 2 ani mai tarziu, pe fondul unor neintelegeri cu mama mea, tata s-a mutat in apartamentul meu,eu ramanand in apartamentul parintilor,alaturi de mama mea. in 2010 am anulat procura notariala,din motive personale. acum tatal meu a intentat actiune in simulatie spunand ca ma lasa fara apartament. spuneti-mi,va rog, ce sanse are.................va multumesc si astept cu interes parerile voastre
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:24, 9 August 2011
părerea mea este că în cazul dv-tră nu există simulație. ceea ce este caracteristic ptr simulație este existența concomitentă între aceleași părți a două contracte. unul public prin care se creează o aparență juridică ce nu corespunde realității și un alt contract secret denumit contraînscris care corespunde voinței reale a părților și care anihilează în tot sau în parte aparența creată prin actul public. în cazul dv-tră din ceea ce înțeleg eu este vorba de o procură, practic de un contract de mandat în baza căruia trebuia să cumpere în numele dv-stră și ptr dv-tră acel aprtament și probabil să-l folosească cum dorește, ceea ce s-a și întâmplat. dacă vânzarea a fost încheiată în numele dv-stră în baza acelei procuri, revocarea ulterioară a procurii nu vă atrage consecințe juridice în ceea ce privește dreptul de proprietate dobândit.
va multumesc frumos pentru ajutor.tatal meu mizeaza pe faptul ca atunci cand a achitionat apartamentul,eu nu aveam banii necesari achizitionarii apartamentului si ca va demonstra cu martori de la care spune ca ar fi imprumutat bani pt acel apartament. toate taxele ce privesc apartamentul sunt pe numele meu dar platite de el.datorita relatiei tata-fiu nu am incheiat un contract de inchiriere cand s-a mutat in acel apartament. acum la 37 ani cand am nevoie de casa mea,desi el are unde sa locuiasca ,refuza sa-mi lase spre folosinta acel apartament si mai mult intenteaza actiune in simulatie. va multumesc pentru ajutor
Contractul are intre parti are putere de lege. Fiind parte in acel contract, trebuie sa-l respecte. Mai mult, nu se poate dovedi cu martori contra ununi inscris autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Anulare vanzare-cumparare ruta2012 ruta2012 Buna ziua! Cu niste ani in urma am cumparat o casa cu teren, insa pe numele unei rude apropiate. Imobilul a fost achizitionat partial cu bani proprii, ... (vezi toată discuția)
Simulatie Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Unde se ncheie un contranscris ce are la baza art. 1175 C. civ? Multumesc Care sunt elementele definitorii ale unui contrainscris pentru a fi ... (vezi toată discuția)