Buna ziua! Cu niste ani in urma am cumparat o casa cu teren, insa pe numele unei rude apropiate.
Imobilul a fost achizitionat partial cu bani proprii, partial cu bani imprumutati de la o cunostinta, care cunostea destinatia imprumutului si poate depune oricand marturie in acest sens.
In prezent, ruda pe numele careia am luat imobilul refuza sa recunoasca si doreste sa instraineze proprietatea si sa plece din tara.
Cum credeti ca as putea impiedica acest lucru? Ce actiune ar trebui sa introduc in justitie ?
Multumesc.
dacă ați încheiat un înscris secret cu ruda respectivă aveți șanse să dovediți că vânzarea aparentă este fictivă. se cheamă în instanță acțiune în simulație prin interpunere de persoană. în acest caz contractul se încheie între anumite persoane fiind totodată însoțit de un contract secret numit contraînscris prin care se precizează că adevăratul beneficiar al contractului este o altă persoană decât cea care apare în contractul public, în cazul de față dv-stră. dacă acest înscris nu există nu aveți nici o șansă întrucât contractul are efecte doar între părțile contractante și nu poate fi atacat de terți. adică de părțile care nu sunt parte în contract.
Buna ziua, stiu si eu de simulatie si de asa-zisele contracte publice si contracte aparente. Insa la momentul respectiv nu stiam si nu am mai facut si un astfel de contrainscris.
Speta interesanta
uleana
In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)