avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE VANZARE-CUMPARARE

Buna ziua! Cu niste ani in urma am cumparat o casa cu teren, insa pe numele unei rude apropiate.
Imobilul a fost achizitionat partial cu bani proprii, partial cu bani imprumutati de la o cunostinta, care cunostea destinatia imprumutului si poate depune oricand marturie in acest sens.
In prezent, ruda pe numele careia am luat imobilul refuza sa recunoasca si doreste sa instraineze proprietatea si sa plece din tara.
Cum credeti ca as putea impiedica acest lucru? Ce actiune ar trebui sa introduc in justitie ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ruta2012 , utilizator 18:26, 26 Septembrie 2011
dacă ați încheiat un înscris secret cu ruda respectivă aveți șanse să dovediți că vânzarea aparentă este fictivă. se cheamă în instanță acțiune în simulație prin interpunere de persoană. în acest caz contractul se încheie între anumite persoane fiind totodată însoțit de un contract secret numit contraînscris prin care se precizează că adevăratul beneficiar al contractului este o altă persoană decât cea care apare în contractul public, în cazul de față dv-stră. dacă acest înscris nu există nu aveți nici o șansă întrucât contractul are efecte doar între părțile contractante și nu poate fi atacat de terți. adică de părțile care nu sunt parte în contract.
Buna ziua, stiu si eu de simulatie si de asa-zisele contracte publice si contracte aparente. Insa la momentul respectiv nu stiam si nu am mai facut si un astfel de contrainscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Declararea simulatiei pauul_sorin pauul_sorin vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Actiune in simulatie ariana_2374 ariana_2374 buna seara tuturor, in urma cu 10 ani am delegat pe tatal meu, prin procura notariala sa cumpere un apartament in numele meu si pentru mine si sa faca tot ce ... (vezi toată discuția)