avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate cumpara o casa retrocedata prin credit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate cumpara o casa retrocedata prin credit ipotecar de catre chiriasi?

Casa nationalizata a fost retrocedata acum cateva luni in urma. Proprietarii din germania vor s-o vanda.

Noi suntem chiriasi in acea casa de prin 1990. (luna asta inca am platit chirie la stat)

Putem obtine un credit ipotecar pentru a cumpara casa de la noii proprietari?

O doamna de la Raiffeisen mi-a spus categoric ca nu se ofera credite. Si ca se poate vinde doar cash.
Cel mai recent răspuns: Transsive , utilizator 20:00, 9 August 2011
Daca Banca accepta sa va ofere creditul nu vad de ce nu ati putea sa cumparati prin credit ipotecar.

Mergeti la mai multe banci si poate vreo banca accepta.
nu puteți ipoteca ceea ce nu aveți în proprietate. acesta este motivul ptr care doamna de la bancă v-a refuzat categoric. puteți încerca să obțineți un altfel de credit .
Incercati o achizitie prin programul prima casa, care presupune ipotecarea imobilului pe care doriti sa-l achizitionati de la prorpietari
Aia am si incercat, mi-a facut si estimare (ar fi fost aprobata), apoi cand am mentionat ca e casa retrocedata (ea credea ca vorbim despre un apartament) mi-a zis ca nu se poate si ca ar trebui sa caut alt imobil.

Din cate inteleg eu, entitatile implicate sunt proprietarii, statul si noi chiriasii. Nu vad de ce ar fi problema in a primi un credit din moment ce statul nu mai este implicat. Doar nu ar face statul apel pentru un imobil de care nu este interesat (chirie de 20-30 euro).

Voi incerca sa discut si cu alta banca poate primesc alt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecare proprietate adamar adamar Doresc să fac un credit ipotecar sa iau o casă, nu dispun de cash pt avans, dar mai am o casa...Pot pune ipoteca pe aceea casa și să se considere că și ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi dati un sfat! armemau armemau Buna ziua.Am si eu o mica probleme.In anul 2009 am pierdut procesul cu proprietarul imobilului in care locuiam si stiind ca voi pierde (era normal find imobil ... (vezi toată discuția)
Cine a radiat ipoteca? Marta Tot Marta Tot Dacă eu revendic un imobil naţionalizat care în cartea funciară are trecută o ipotecă pentru un împrumut la o bancă naţionalizată în 1948 şi ... (vezi toată discuția)