avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipotecare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipotecare proprietate

Doresc să fac un credit ipotecar sa iau o casă, nu dispun de cash pt avans, dar mai am o casa...Pot pune ipoteca pe aceea casa și să se considere că și avans pt noua casa ? Daca da, cat la % din valoarea casei ipotecate se consideră avans pt cea noua?
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
adamar, utilizator
Cel mai recent răspuns: adamar , utilizator 14:53, 19 Septembrie 2024
Buna ziua

Depinde de banca. Nu exista o regula generala. Unele accepta, altele nu. Libra, Patria si Alpha. de exemplu accepta avans 0% daca aduceti alt imobil drept garantie. Unicredit. ING, BRD, Raiffeisen etc nu accepta.

Procentul maxim din valoarea imobilului adus drept garantie pentru avans depinde de conditiile fiecarei banci. La Alpha de exemplu e 60%.

Cel mai sigur este sa vorbiti direct cu bancile sau cu un consultat de credite pentru ca (,) bancile pot schimba conditiile si ofertele de creditare.
Mulțumesc

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Depinde de banca. Nu exista o regula generala. Unele accepta, altele nu. Libra, Patria si Alpha. de exemplu accepta avans 0% daca aduceti alt imobil drept garantie. Unicredit. ING, BRD, Raiffeisen etc nu accepta.

Procentul maxim din valoarea imobilului adus drept garantie pentru avans depinde de conditiile fiecarei banci. La Alpha de exemplu e 60%.

Cel mai sigur este sa vorbiti direct cu bancile sau cu un consultat de credite pentru ca (,) bancile pot schimba conditiile si ofertele de creditare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cumpara o casa retrocedata prin credit ipotecar de catre chiriasi? Transsive Transsive Casa nationalizata a fost retrocedata acum cateva luni in urma. Proprietarii din germania vor s-o vanda. Noi suntem chiriasi in acea casa de prin 1990. ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar BOGCOS BOGCOS am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)