avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament cumparat pe credit inaintea casatoriei - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament cumparat pe credit inaintea casatoriei - partaj

Buna ziua,

urmeaza ca in curand sa achizitionez un apartament facand un credit Prima Casa pe numele meu.

Anul viitor ma voi casatori. In cazul unui divort va avea sotul meu dreptul la aceasta casa? Daca toate ratele inclusiv cele din timpul casatoriei vor fi platite numai de mine?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: deliadinu , utilizator 12:39, 11 August 2011
Daca faci dovada ca ratele au fost platite de tine , nu exista nici o problema.
Casa este bun propriu dobandit inainte de casatoriei, iar sotul nu poate cere partajarea acesteia.
In schimb, poate solicita un drept de creanta reprezentand cota sa de contributie la plata ratelor in timpul casatoriei, in conditiile in care face dovada ca a contribuit la plata acestora.
Cum ar putea dovedi ca a contribuit? Daca plata ratei se va face prin transfer bancar din contul meu, poate totusi sustine ca s-a facut aceasta plata din venituri comune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament în rate cu un an înainte de căsătorie. soțul are vreun drept asupra lui în caz de partaj? TEODORA MARTIS TEODORA MARTIS Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: am cumparat un apartament cu imprumut de la banca,ratele eu le achit, dar dupa un an m-am ... (vezi toată discuția)
Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)