avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... constructii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

constructii

buna seara
am construit ,alipit la vechea casa 2camere la care nu am cerut autorizatie de constructie. ce,
sau la ce ma pot astepta, sau ce mai pot face?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 20:40, 9 August 2011
Acum depinde daca la vechea casa aveati autorizatie de constructie ori, daca nu aveati, daca a fost deja intabulata.
Daca nu a fost intabulata, faceti cadastrul proprietatii acum, fara sa mentionati cadastristului cand ati edificat constructia si o inscrieti in CF. Si apoi, eventual, faceti o mentiune la rolul fiscal de la primarie ptr "imbunatatiri" care i-au crescut valoarea impozabila, si achitati impozitul corespunzator.
Daca vechiul corp de cladire a fost deja intabulat, e un pic mai complicat. Practic, daca sunteti "prins" sunteti pasibil de amenda si puteti fi obligat sa demolati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren + casa dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren cu o casa batraneasca cel ce a vandut avea titlu de proprietate pe teren dar pe casa nu iar cei de la cadastru specificau ca se ... (vezi toată discuția)
Rectificare releveu casa mariusionutvoinea mariusionutvoinea Buna ziua Detin o casa compusa din 2 corpuri , unul din ele fiind construit ulterior constructiei corpului 1 , cu o alta autorizatie . Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Demolare casa Alex1234321 Alex1234321 Buna ziua , socrii mei au un teren cumparat de acum 25 de ani , cand atunci nu te obliga sa faci cadastru (cred) si nu aveau acte pe tot terenul (nu stiu de ce ... (vezi toată discuția)