avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri proprii destinate exercitarii profesiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri proprii destinate exercitarii profesiei

Am cumparat un apartament in care s-a mentionat profesia mea de mediator, nu s-a mentionat starea civila, nu aveam la momentul respectiv propriul birou de mediator ci eram angajata in cadrul altui birou de mediator, acum vreau sa vand iar notarul imi cere sa aduc si sotul. Eu am cumparat in ideea ca acest apartament va fi bun propriu pentru exercitarea profesiei dar in contract scrie numai profesia mea fara alte explicatii. Este bun comun cu sotul sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:47, 9 August 2011
Este bun comun.
cum trebuia intocmit actul pentru a fi bun propriu destinat exercitarii profesiei si ce pot sa mai fac acum?
Nu aveti ce face acum! Este bun comun! Un imobil, in speta aici apartamentul, nu poate fi un bun exclusiv pt exercitarea profesiei, el poate avea si alta destinatie, ca cea de locuinta sau de investitie cu destinatia de a o inchiria. Bunuri exclusiv pt exercitarea profesiei se refera mai mult la bunuri mobile, ca ustensile, utilaje, care sunt bunuri pe care le puteti folosi exclusiv pt profesia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire bunuri mobile de catre un pfa florentinaa florentinaa Ar putea cineva sa imi spuna daca, o persoana fizica, sa zicem Ionescu, poate vinde bunuri mobile dobandite in timpul casatoriei catre PFA Ionescu ? Va ... (vezi toată discuția)
Masina la partaj iii02 iii02 Fiind Persoana Fizica Autorizata am achizitionat o masina (am facura fiscala pe P.F.) in timpul casatoriei, aceasta intra la partaj? Este bun propriu sau comun ... (vezi toată discuția)
Partajare societate comerciala intre soti acsinte007 acsinte007 unul dintre soti a preluat o societate anterior incheierii casatoriei . sotia nu a avut niciodata vreo contributie in societatea al carui asociat era sotul . ... (vezi toată discuția)