avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile

va rog sa-mi spuneti care ar fi inregistrarea contabila in cazul achizitiei pe firma a parchetului,faiantei ,bateriei de la baie si a unei cazi
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:59, 10 August 2011
Cel mai bine ar fi sa faceti nota de receptie pentru ele si sa le inregistrati:
% = 401
3028
4426 (in cazul in care sunteti platitoare de TVA)
Apoi pe baza bonului de consum, constituiti cheltuiala:
6028=3028.

Mai exista varianta inregistrarii pe obiecte de inventar( in cont 303) a bateriei de la baie si a cazii, dar nu stiu daca are rost sa va complicati. Daca alegeti aceasta varianta dati in consum, tot pe baza bonului si inregistrati :
603=303.
laura.ancageorgescu a scris:

va rog sa-mi spuneti care ar fi inregistrarea contabila in cazul achizitiei pe firma a parchetului,faiantei ,bateriei de la baie si a unei cazi

Parerea mea este ca parchetul si faianta majoreaza valoarea imobilului care constituie sediul social (sau punct de lucru) al firmei.

In cazul in care imobilul respectiv nu apartine firmei, dar face obiectul unui contract de inchiriere, valoarea amenajarilor se amortizeaza pe perioada de inchiriere.

In cazul in care imobilul respectiv apartine firmei, se majoreaza valoarea acestuia si implicit a amortizarii.

%=404
212
4426

681=281

Asa este @fat-frumos, dar trebuie sa mearga sa declare la finante noua valoare. Trebuie sa incheie si Proces verbal de receptie a lucrarilor. Si pentru o investitie asa minima, nu cred ca este cazul sa se complice. De aceea eu i-am expus cealalta varianta, care in cazul unui control nu ar avea urmari.

@laura.ancageorgescu va hotari cum procedeaza.
Gabrielle Monique a scris:

Asa este @fat-frumos, dar trebuie sa mearga sa declare la finante noua valoare. Trebuie sa incheie si Proces verbal de receptie a lucrarilor. Si pentru o investitie asa minima, nu cred ca este cazul sa se complice. De aceea eu i-am expus cealalta varianta, care in cazul unui control nu ar avea urmari.

@laura.ancageorgescu va hotari cum procedeaza.

Da, intr-adevar este greoaie procedura. #-o
Problema este cu "norocul" :)
In cazul in care inspectorul care va veni in control va fi "mai catolic decat papa", poate sa nu ii ia in considerare aceste cheltuieli, sa ii recalculeze impozitul si accesoriile aferente.

Ai perfecta dreptate - @laura.ancageorgescu va hotari cum procedeaza.
daca se declara "modernizarea", si noua valoare, la "finante" (de la primarie), se considera si "reevaluare"- scapa o data de "expertiza de evaluare" (7-10mil. lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ob.inventar cateldestept cateldestept Va rog un sfat, societatea achizitioneaza materiale din care confectioneaza un dulap pentru consum propriu (obiect inventar, valoare 200 lei). Care sunt ... (vezi toată discuția)
Lucrari de amenajare a unei cladiri ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am si eu o nelamurire privind inregistrarea in contabilitate a urmatoarei situatii: Societatea are magazin de materiale pentru constructii. A ... (vezi toată discuția)