avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model de cerere pentru pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model de cerere pentru pensie alimentara

As vrea daca se poate un model de cere pensie alimentara pentru un copil minor.Mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului,trebuie sa intentez si proces de partaj?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:43, 11 August 2011
Copilul a fost recunoscut de tata ?
Formulati cerere de iesire din indiviziune doar daca ati dobandit bunuri impreuna in timpul convietuirii si puteti proba ca ati contribuit la dobandirea lor.
Cat priveste cererea pentru pensie de intretinere, d-voastra, in calitate de reprezentant legal al minorului, il chemati in judecata pe tatal copilului si solicitati obligarea lui la plata pensiei de intretinere de la data la care introduceti actiunea (banuiesc ca tatal a recunoscut copilul). Aratati in cerere care sunt motivele pentru care ati ajuns la instanta.
trebuie sa cereti si incredintarea minorului, pe langa pensie.
partaj.. ce anume aveti de partajat ?
da pentru incredintarea minorului credeam ca trebuie sa fac partaj
nu, pe minor nu-l partajati, il cereti intreg in incredintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Pemsie alimentara sorela_gs sorela_gs buna ziua!...pe scurt...am un baietel de 1 an si 3 luni, este recunoscut de tata dar nu suntem impreuna si nici nu am fost casatoriti..problema e ca el nu-i da ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas marcu_elena2000 marcu_elena2000 va rog daca se poate sa imi dati si mie cateva lamuriri pt.urmatoarea situatie:se naste un copil dintr-o relatie nelegalizata,copil recunoscut de catre ... (vezi toată discuția)