avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... animalele domestice lasate libere - distrug culturile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

animalele domestice lasate libere - distrug culturile agricole

Buna ziua .
De ceva timp ne confruntam cu o problema si anume : caii unor persone de etnie roma sunt lasati liberi cu buna stiinta si ne distrug culturile agricole .
Am facut sesizare la primarie pe data de 25.07.2011, fara nici un rezultat inca .
Urma ca reprezentantii primariei sa vina sa constate pagubele provocate de aceste animale . N au venit .
Am fost si la politie , acestia scuzandu se ca ei pot cel mult sa le dea amenda ptr acesta fapta , ceea ce n au facut . Oare trebuia sa depunem plangere si la politie ?
Ce se mai poate face sau pe ce lege sa ne bazam ptr a reusi sa rezolvam aceasta problema legal ?
Multumim .
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:06, 15 August 2011

Temeiui juridic al raspunderi paznicului juridic pentru repararea daunei pricinuite de animalele care se afla sub a lor supraveghere se afla in art. 1001 C. civ.(raspundere civila delictuala), potrivit cu care "Proprietarul unui animal sau acela care se serveste cu (de) dansul, in cursul serviciului, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal, sau ca animalul se afla sub paza sa, sau ca scapat" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)
Animale nesupravegheate implicate in accidente ContSters213143 ContSters213143 acum doua sptamani un cal nesupravegheat a dat in masina mea spun asta,ca a dat deoarece eu mergeam regulamentar,cand deodata ma trezesc cu un cal alergand ... (vezi toată discuția)
Oug 55/2002-privind masurile de prevenire a atacului canin Body Body Buna, am si eu o nelamurire.Daca CC a declarat neconstitutional art. 11, OUG 55/2002, s-ar putea schimba incadrarea juridica in vat. corporala grava (30 zile ... (vezi toată discuția)