avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda aplicata pentru masina de interventie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda aplicata pentru masina de interventie a Directiei de Politie Locala (rovinieta)

La institutie am primit o amenda pentru maşina de intervenţie a Direcţiei de Poliţie Locală, pentru rovinieta. Unitate exceptată, prin similitudine cu unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit art. 3 lit. a) pct. II din O.G. nr. 15/2002.
Pentru a evita pe viitor primirea altor amenzi de acest fel ce trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 09:34, 10 August 2011
Hmmm, chiar daca aparent aveti dreptate pentru ca daca sunt exceptate automobilele MAI ar trebui sa fie exceptate si automobilele Politiei locale, in drept, regula este ca exceptiile sunt intotdeauna de STRICTA interpretare. Ordonanta trebuia modificata pentru a cuprinde si Politia locala. Cu toate acestea, sunt unele sanse ca procesul-verbal sa fie declarat nul de catre o instanta de judecata. Insa pana la modificarea OG 15/2002 singura sansa de a nu mai fi amendati pentru lipsa rovignetei ar fi intelepciunea celor de la CNADR.
Asadar:
1. Trebuie sa faceti o plangere impotriva procesului-verbal cu motivarea ca sanctiunea s-a aplicat nelegal deoarece sunteti scutiti de plata acestor taxe (va tin pumnii :yes: )
2. Angajati un aparator si cereti cheltuieli de judecata.
3. Daca obtineti o hotarare favorabila, dupa ce aceasta ramane irevocabila faceti o adresa catre CNADR - regionala unde circula masinile d-voastra - in care le aratati ca sunteti gata sa renuntati la recuperarea cheltuielilor de judecata daca dansii renunta sa va mai amendeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare talon (lipsa rovinieta) scorpse scorpse Buna ziua, Am si eu o problema cu recuperarea talonului de la politie. Mi-a fost retinut talonul, cu dovada cu drept de circulatie pe 15 zile. Am platit ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)