Buna ziua. Am o mare problema legata de partaj.Fostul sot a parasit domiciliul apoi a introdus actiune de divort care s-a finalizat "cu acordul partilor".Initial ceruse si partajarea bunurilor( a casei pe care am construit-o impreuna) apoi a renuntat, urmand sa o vindem( asa am stabilit de comun acord, verbal), eu as fi primit 60% si el 40%, recunoscandu-si vina de a ma fi abandonat cat si contributia mea la construirea acestei case.Am dat anunturi prin agentiile imobiliare dar au venit cativa posibili cumparatori, dar nimic nu s-a finalizat.Ieri am primit o citatie pe care e mentionat"iesire din indiviziune".Intrand pe internet am aflat ca obiectul dosarului este: partaj bunuri comune, materia juridica: Minori si famile, iar stadiul este fond. Intrebarea mea este: poate cere doar partajarea terenului pe care se afla casa? Deorece nu s-a facut nici o expertiza de evaluare a casei. Mentionez ca pt casa nu s-a facut inca actul de cadastru si intabularea, ci doar procesul verbal de receptie finala, care este pe numele lui(in perioada in care am fost casatoriti).Va multumesc anticipat pt raspuns.
Normal odata cu citatia ar fi trebuit sa primiti si copie de pe actiunea formulata de fostul sot.
Trebuie sa mergeti cu citatia la ahiva judecatoriei si sa solicitati dosarul la studiu. Vedeti ce anume a cerut in actiunea de partaj (terenul si casa sau doar terenul) si formulati intampinare (pentru care este necesara consultarea unui avocat).
Pentru a cere cota de 60 % dvs. si 40 % sotul asupra casei va trebui sa aduceti dovezi in sensul contributiei dvs.
Mult succes
Partaj
dumi007
Daca nu ma prezint la procesul de partaj ,poate sa i se dea castig de cauza reclamantului ,respectiv fostei sotii, Locuiesc in Spania, (vezi toată discuția)
Drepturi
anisor30
Buna ziua ,am si eu o problema ,sunt casatorita de 10 ani si am un baietel de 6 ani si locuim intr-o casa mostenita de la tatal lui in urma decesului acestuia ... (vezi toată discuția)