avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Depunerea ca pret a creantei la o licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Depunerea ca pret a creantei la o licitatie

As vrea sa va expun o speta: o persoana juridica acumuleaza datorii la ANAF. Acesta, dupa bunu-i obicei, instituie sechestru asupra bunurilor persoanei juridice. Primul bun, un teren, este scos la licitatie. Dar in afara de ANAF bunul respectiv mai are un creditor ipotecar (ipoteca a fost inscrisa anterior creantei ANAF-ului) a carui creanta depaseste cu mult pretul evaluat al terenului respectiv. Creditorul ipotecar hotaraste ca singura modalitate de a-si recupera macar o parte din creanta este aceea de a adjudeca terenul si vrea sa depuna ca pret creanta cf. 512/2 CPC. ANAF refuza o astfel de modalitate spunand ca licitatia a fost organizata in cf. cu prevederile OG 92/2003 (CPF) si nu CPC. In CPF nu se face vorbire, intr-adevar, despre o astfel de modalitate. Este justa decizia ANAF de a refuza depunerea creantei ca pret din partea creditorului ipotecar?
Cel mai recent răspuns: Magda Xenofont , Traducator autorizat 14:59, 10 August 2011
Mie mi se pare justa, avand in vedere ca OG nr.92/2003 contine dispozitii cu caracter special, care se aplica cu prioritate fata de dispozitiile generale, prevazute de CPC.
Este de remarcat ca dispozitiile cuprinse in capitolul VIII al Codului de procedura fiscala nu fac trimitere la CPC decat cu privire la anumite situatii, de exceptie, neexistand nicio dispozitie cu caracter general care sa prevada completarea procedurii prevazute de OG nr.92/2003 cu reglementarile cuprinse in CPC, privitoare la executarea silita.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
ContSters103772, utilizator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita cristipescar cristipescar daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Am citit cu interes articolul \"Executarea silita imobiliara - cum se vinde un imobil ipotecat pentru a recupera o datorie\" 9 Decembrie 2011 ... (vezi toată discuția)