avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna dimineata. Sunt f multumita de raspunsurile care mi-au fost date aici, de aceea mai am o intrebare legatata de pensia de urmas. Sunt vaduva de 11 ani, sotul meu a fost politist, am ramas in intretinere cu un copil minor de 7 ani. Copilul meu are pensie de urmas 460 de lei, pensie integrala, eu ne-avand dreptul la pensie fiind prea tanara. Acum intrebarea este: in ce conditii primeste fiica mea pensie in continuare daca isi continua studiile. Acum este cl XII dar anul viitor daca pleaca la facultate trebuie sa mearga neaparat la zi ca sa primeasca pensie?
Intreb aceasta pt ca ea ar fi tentata sa faca o facultate la distanta pt a nu ma lasa singura, mentionez ca eu intre timp m-am imbolnavit si am o pensie gr III cu drept de munca 4 ore de 394 lei. Ideea este ca eu as putea daca ei i se suprima pensia de urmas sa trec din pensia de boala in cea de urmas? Sau ea beneficiaza de pensie pana la 26 de ani chiar daca nu isi continua studiile la zi? Eu am 46 de ani si pensia de urmas este militara, nu stiu daca asta este relevant si difera de cea de urmas normala. As ruga daca se poate sa imi dati un raspuns cat mai detailat si in legatura cu ce drepturi are fiica mea daca merge la facultate (bursa, ajutor social sau ceva de genul). Trebuie sa ne gandim din timp la toate posibilitatile. Va multumesc din suflet si va doresc multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:55, 11 August 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. Copilul dvs. va beneficia de pensie de urmas, pana la varsta de26 de ani, daca urmeaza o forma de invatamant. Legea nu precizeaza ca trebuie sa fie invatamant la zi. Trebuie ca in fiecare an sa duca la Casa de Pensii adeverinta de la facultatea pe care o urmeaza.
2. Dvs. veti beneficia de pensie de urmas la implinirea varstei standard de pensionare. Veti alege intre pensia de invaliditate si cea de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara HISTRIA HISTRIA Am primit o sentinta civila prin care un salariat al nostru este obligat sa plateasaca pensia lunara de intretinere \"pana la terminarea studiilor de catre ... (vezi toată discuția)
Durata pensiei de urmas a copilului ella44 ella44 Daca un copil al carui tata este decedat si a beneficiat de pensie de urmas;a absolvit in vara aceasta o facultate la Universitatea Spiru Haret iar in tomana ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere pentru elevul major! nicole71 nicole71 Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani luna viitoare si este eleva in clasa a XII-a.In urma divortului mi-a fost incredinta prin hotarare de divort spre ... (vezi toată discuția)