avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Din nou despre calomnie.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Din nou despre calomnie.

Daca fac publice niste detalii despre un caz in care un individ a savarsit o infractiune grava(ingractiune pentru care nu a fost condamnat datorita unei musamalizari) si el ma va da in judecata pentru calomnie(chipurile)..poate castiga daca eu am dovezi ale acelei fapte? niste probe cu care imi pot sustine cele publicate..Banuiesc ca se va incepe o ancheta, nu?
Intrucat calomnia nu mai este infractiune, posibil sa va cheme in instanta civila, daca cineva se simte lezat. In cazul asta nu se pune problema de o ancheta care poate fi facuta de organele de cercetare. Cel care va da in judecata pentru calomnie trebuie sa vina cu argumente si propriile dovezi ca ceea ce ati publicat d-voastra nu este adevarat.In cazul asta....el isi va face propria "ancheta" daca pot s-o numesc asa.
deci..in afara faptului ca prima data trebuie sa dovedeasca ca imaginea i-a fost stricata..trebuie sa dovedeasca si ca ceea ce eu imputez in public nu e adevarat?..pe numele lui s-a deschis un dosar pentru fapta respectiva, dar datorita unor musamalizari..dosarul s-a inchis, sau stagneaza..mmmm, oare va reusi si de data asta sa minta si sa musamalizeze tot?..sunt sanse ..chiar si cu probele mele si cu ceva martori impotriva lui..sa castige doar ca el e influent si are bani?(desi..in Romania cam asa stau lucrurile)..nu cred ca poti cere daune unui om asa simplu..eu nu vreau sa merg in justitie..pentru ca m-am lamurit cum stau lucrurile..ma gandesc ca daca imputez public fapta..e o oarecare presiune asupra lui..pentru ca fapta exista..si e una grava..poate castiga un proces civil usor?..la cati bani are..ar cumpara si martori mincinosi..etc..
Daca are un dosar penal in care s-a dat NUP/SUP, atunci pentru el este usor sa probeze ca nu a savarsit fapta pentru care a fost anchetat.Daca d-voastra scrieti despre acest dosar, cum ca invinuitul X este vinovat(desi procurorii au zis ca nu), el are tot dreptul sa va dea in judecata, pe civil pentru calomnie(in opinia lui, indiferent de probele pe care spuneti ca le detineti, el este nevinovat)
Daca in acel articol mai scrieti ca de fapt X este vinovat, doar ca dosarul penal a fost musamalizat...sa nu va treziti si cu alte acuzatii din alte parti(cei care probabil l-au musamalizat).
Nu intelegeti gresit, nu contest faptul ca X ar fi vinovat, incerc doar sa va fac sa cantariti toate lucrurile care s-ar putea intampla in urma unui eventual articol.In schimb daca spuneti ca aveti dovezi despre vinovatia lui si musamalizarea cazului....puneti-va pe treaba, dar asumati-va eventualele riscuri.
In Romania se pot intampla multe si din pacate se pare ca banii ajuta mai mult decat orice probe.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
alexandrugroza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: calomnie Sonji Sonji Ce se poate intampla daca cineva te da in judecata pentru calomnie cerand daune morale in valoare de nu stiu cati lei..castiga si tu nu ai posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Prea tarziu pentru un denunt?? Sonji Sonji [b]Buna. Am doua nelamuriri.[/b] [b]1.[/b] De aproximativ un an, mai exact din luna Iulie a anului trecut, am la cunostinta o fapta grava. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Pot fi sau nu dat in judecata pentru calomnie?? Sonji Sonji Buna. Am mai deschis candva subiectul dar nu am fost prea luminat in privinta urmatoare. lipesc zeci de afise prin oras. In afise apare poza unui barbat iar ... (vezi toată discuția)