avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

Cu 4 luni in urma mama mea a decedat. Am inteles ca trebuie facut partajul succesoral in primele 6 luni pentru a beneficia de o reducere a taxelor.
Mostenitorii mamei suntem eu si fratele meu minor al carui tutore sunt.
Cateva persoane mi-au spus ca as putea face partajul succesoral prin judecatorie, nu numai prin notariat si ca ar costa mai putin decat la notar. Care ar fi procedura pentru a efectua acest partaj succesoral prin judecatorie? Este obligatoriu sa fii reprezentat de un avocat?
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 15:53, 10 August 2011
In termen de 6 luni de la data decesului trebuie facuta declaratia de acceptare a mostenirii.
Daca dezbaterea mostenirii se face in termen de 2 ani de la data decesului, nu platiti impozitul de 1% din valoarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary_inger2007 mary_inger2007 Sunt persoana cu handicap de grd 1 si datorita faptului ca nu ma pot deplasa fara ajutor va implor sa ma ajutati cu un sfat Acum 2 luni mi-a murit mama iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)