avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masuri impuse de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masuri impuse de ITM

Buna ziua !!

Vreau sa stiu si eu daca pot contesta in instanta odata cu P V de contraventie intocmit de ITM si masurile impuse de aceasta...

Mai exact in urma cu 2 sapt am avut un control inopinant de la itm si nu am fost eu la locul de munca , era logodnica mea pe care am lasat-o 15 min deoarece am fost plecat pana la banca sa fac anumite plati.
Inspectorii itm au intocmit un P V de contraventie si o amenda de 1000 lei precum si o lista cu anumite masuri pe care mi le impun si anume sa ii fac CIM logodnicei mele , lucru cu care nu sunt deacord deoarece acest punct de lucru are 4 luni de cand este infiintat si nu merge asa bn..Precizez ca firma are deja 2 angajati pe 2 puncte de lucru diferite.

Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:39, 10 August 2011
Controlul a durat mai mult de 15 min. si logodnica dv. se pare facea pe "salariata" fara forme legale.
Argumentele dv. sunt foarte subtiri. Masurile trasate sunt obligatorii altfel vin si alte amenzi. Daca nu doriti nu-i faceti CIM logodnicei dar nici nu trebuie sa mai "piarda timpul" prin firma.
Sa inteleg ca masurile nu pot fi contestate si trebuiesc indeplinite in termenul stabilit de cei de la itm.
Pot fi contestate dar nu va asteptati sa aveti si succes.
ITS a scris:

Sa inteleg ca masurile nu pot fi contestate si trebuiesc indeplinite in termenul stabilit de cei de la itm.

Procesul verbal de control poate fi contestat,numai ca trebuie sa aveti argumente reale si solide in motivare,altfel nu se va solda cu niciun rezultat favorabil.
Cum explicati de ex. ca inspectorii ITM,au considerat-o pe logodnica drept angajata fara forme legale si nu drept o simpla vizitatoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm a dispus incheierea cim cu alta data, ce sa fac? timtexcompany timtexcompany In urma unui control, s-au descoperit urmatoareaproblema la unitatea in care lucrez: - s-au gasit un nr de lucratori care desi aveau CIM , acestia au declarat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie si proces verbal de control, ambele emise de itm Mihaela Enache Mihaela Enache O persoana a primit o amenda de la ITM. S-a intocmit p-v de contraventie si l-a contestat in instanta. La aceeasi data a fost incheiat si un p-v de control ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm ,,munca la negru'' and_sim and_sim Buna ziua! In urma unui control de la ITM, am primit amenda pentru munca la negru, pentru trei contracte de munca (se aplicata vechiul Cod). In ... (vezi toată discuția)