avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspuns urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspuns urgent

buna ziua!eu si sotul meu am decis sa cumparam un apartament prin programul prima casa!am gasit apartamentul...numai ca abia inainte cu putin timp de a incheia actele cu proprietarul am aflat ca acesta are o problema!In actul de vanzare cumparare este trecut decat proprietarul ca fiind necasatorit desi el era casatorit la vremea aceea de 2 ani!Am inteles ca actul de vanzare cumparare in acesta situatie se considera nul iar noi nu putem face nimic ca sa cumparam apartamentul!In cazul in care noi cumparam totusi apartamentul cu acesta problema si cei 2 soti se despart ea poate cere drepturi asupra apartamentului?Se poate rezolva cumva acesta problema?Astept raspuns va rog
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:10, 10 August 2011
Fiindca prin lege sunt considerate a fi bunuri comune toate bunurile dobandite de oricare dintre soti, prin cumparare, in timpul casatoriei. Iar cea care se ia in considerare este situatia reala, nu situatia rezultata din act.
Cu privire la mentionarea in act a situatiei nereale, vi s-a raspuns deja : se poate obtine incheiere de rectificare, de la notarul care a autentificat contractul.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare-cumparare Iael Iael Daca la data cumpararii unui apartament , X era casatorita insa nu isi schimbase starea civila din buletin si prin urmare in act s-a specificat faptul ca X ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, se poate vinde un apartament dacă pe contractul ... ADYN79 ADYN79 Bună ziua, Se poate vinde un apartament dacă pe contractul de vânzare este trecut doar soțul deși el a fost dobândit în timpul căsătoriei? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)