avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare zile libere

Daca un angajat munceste 6 ore ziua si 2 ore noaptea, beneficiaza pe langa salar de un spor de noapte de 25% la cate zile libere platite are dreptul? Sambata si duminica lucreaza cate 4 ore, iar zilele libere nu au putut fi efectuate in perioada imediat urmatoare. Cum se procedeaza? Care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 11 August 2011
Art.125 pentru munca de noapte, 120-124 pentru orele suplimentare.
Care este durata concediului fara plata pe care-l poate avea un angajat in invatamant?
Vroiam sa fac precizarea ca e vorba de concediu aprobat la nivel de scoala, si nu la nivel de inspectorat.
Din cate stiu in ccm la nivel de ramura invatamant se prevedea ca, pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la 30 de zile lucrătoare concediu fără plată, acordate de conducătorul unităţii/instituţiei de învăţământ. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatori legale ginnyy ginnyy Codul Muncii, art. 137 prevede: Salariaţilor care lucrează în unităţile prevăzute la art. 135, precum şi la locurile de muncă prevăzute la art. 136 ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in weekend oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, In cazul in care avem angajati care lucreaza(12/24) ore suplimentare in timpul weekendului, la plata acele ore suplimentare se platesc atat cu spor ... (vezi toată discuția)