avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am o sentinta judecatoreasca din 2006 pentru retrocedarea unui teren ce a apartinut tatalui meu, insa primaria nu a eliberat niciun titlu de proprietate inca. Exista un termen de la eliberarea sentintei si pana la eliberarea titlului de proprietate? Ma gandesc ca poate primaria este interesata sa amane eliberarea titlului de proprietate. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: bustiuc elena , utilizator 10:51, 20 August 2008
Este necesar investirea hotarari ca - definitiva si executorie, dupa care trebuie sa promovati o actiune de punere inaplicare a ei, bineinteles cu daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere.
Daca aveti o sentinta definitiva si irevocabila, trebuie sa notificati prin executorul judecatoresc, unitatea detinatoare a imobilului solicitand restituirea in natura a imobilului.Executorul va inregistra notificarea.In termen de 60 de zile de la inregistrarea notificarii unitatea detinatoare este obligata sa se pronunte prin decizie sau dispozitie motivata asupra cererii dvs.Decizia vi se comunica in cel mult 10 zile de la adoptare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol furgim furgim Buna ziua Mai pot cere in instanta daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol? Bunicul meu a murit si nu a apucat ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate nuti2007 nuti2007 Ca urmare a unei sentinte definitive si irevocabile, Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991, a fost obligata sa ma puna in posesie cu o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)