sunt gravida in 4 luni iar in campul muncii am o vechime de 7 luni,datorita unor inconveniente mi-am dat demisia de la locul de munca iar dupa trei luni am revenit in acelasi loc.pot beneficia de prenatal chiar daca am facut intrerupere pe care de munca iar in moment sunt angajata aceleiasi firme?
1. Daca va referiti la concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti putea beneficia de el incepand cu luna a saptea de sarcina daca la data acordarii lui aveti cel putin o luna lucrata.
2. Daca va referiti la concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la 2 ani atunci veti beneficia de acesta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri din salarii, activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (eleva, studenta la zi, somer indemnizat, concedii medicale etc.)
3. De la data prezumata a nasterii copilului dati 12 luni inapoi si vedeti ce statut aveati in fiecare luna in parte
1. Daca in acele 3 luni nu ati avut nici un venit profesional impozabil nu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Mai exact, ce statut ati avut in acele 3 luni? Ati stat, pur si simplu, acasa?