avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

sunt gravida in 4 luni iar in campul muncii am o vechime de 7 luni,datorita unor inconveniente mi-am dat demisia de la locul de munca iar dupa trei luni am revenit in acelasi loc.pot beneficia de prenatal chiar daca am facut intrerupere pe care de munca iar in moment sunt angajata aceleiasi firme?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 11 August 2011
1. Daca va referiti la concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti putea beneficia de el incepand cu luna a saptea de sarcina daca la data acordarii lui aveti cel putin o luna lucrata.
2. Daca va referiti la concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la 2 ani atunci veti beneficia de acesta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri din salarii, activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (eleva, studenta la zi, somer indemnizat, concedii medicale etc.)
3. De la data prezumata a nasterii copilului dati 12 luni inapoi si vedeti ce statut aveati in fiecare luna in parte
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ma refeream la ccc este posibil sa-l obtin daca dand inapoi 12 luni de la nasterea copilului am o intrerupere pe cartea de munca de 3 luni?
1. Daca in acele 3 luni nu ati avut nici un venit profesional impozabil nu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Mai exact, ce statut ati avut in acele 3 luni? Ati stat, pur si simplu, acasa?
in cele 3 luni am fost la liceu la frecventa redusa pregatindu-ma pentru bacalaureat
Nu cred ca merge dar nu strica sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Contributie la stat pentru o perioada de intrerupere in munca adelinav adelinav Buna ziua , am o intrebare : As putea sa imi platesc contributia la stat pentru o perioada de o luna-doua intrerupere in munca? Ideea este ca pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc Camelia-G Camelia-G Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am aflat de curand ca sunt insarcinata si nu ma asteptam la acest lucru deoarece m-am angajat de curand si s-ar putea sa nu pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani. Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de ... (vezi toată discuția)