Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-un caz al surorii mele: a avut o relatie cu un baiat (ofiter in marina constanta),in urma cu un an a intrerupt relatia si de atunci continua sa o hartuiasca , o ameninta prin mesaje si telefoane si o urmareste facandu-i poze.A discutat cu el sa renunte la urmariri si amenintari dar continua si vrea sa "o distruga" , ea fiind tot cadru militar.Cum ar putea sa puna capat acestei situatii neplacute.
In primul rand, ar trebui pe cat posibil, sa nu mai umble singura pe strada, sa fie mereu insotita de cineva de catre o alta persoana care la un moment dat s-ar putea si fiefolosita ca martor intr-un eventual proces in instanta (daca se va ajunge la asa ceva). E foarte greu de dovedit hartuirea sexuala, asa cum este aceasta definita de catre Codul penal. Nici cazuri multe nu exista in Romania ca exemplu doar 2 cazuri in 10 ani asa ca e foarte greu si pentru instantele de jduecata daca se va ajunge la un proces, sa judece, neexistand precendent judiciar. O a doua posibilitate ar fi aceea ca si persoana vizata sa raspunda cu aceesi moneda, respectiv sa supravegheze pe cel care o hartuieste, devenind din victima calau.
In asemenea situatii delicate cam iti faci singur dreptate.
Calea legala de urmat, dar cu final previzibil, ar fi plangere la comandantul unitatii, plangere la superiorul comandantului unitatii, si tot asa, apoi, daca plangerile au ramas fara rezultat, o eventuala cerere adresata instantei judecatoresti prin care sa soliciti incetarea hartuirii. Este putin probabil sa primeasca ceva in instanta daca cere daune morale, deoarece in Romania bani pe lacrimi nu prea se dau.
Nu rezolva nimic !! am patit ceva asemanator acum vreo 5 ani cu un coleg de serviciu cu care NU am vrut sa am o relatie. retineti ca nici macar nu am avut o relatie cu el si a reactionat asa. Am vb la politie si mi s-a spus ca fara martori si dovezi nu au ce face! Am vb cu seful si apoi cu directorul companiei (deoarece trimitea mail-uri ca venind de la mine pe adresele colegilor si ii facea in tot felul, bloca serverele si apoi dadea e-mail si spunea ca eu am facut asta- lucram in IT amandoi) si in final am fost dati afara amandoi, el pe loc, iar mie mi-au dat concediu inainte ca sa-mi pot gasi un job.
Ce as face daca as gandi ca acum ?
as inregistra toate mesajele si toate telefoanele, mi-as pune camere video in casa si care sa prinda si de afara- din parcare, de la scara, am avea mereu un reportofon la mine !!
si mi-as lua pistol! ea poate are deja daca e cadru militar. si nu as ezita sa-l folosesc!
Eu mi-am pierdut jobul, am fost nevoita sa ma mut, mi-am pierdut prieteni din cauza asta. Nu trebuie asteptat sa renunte de buna voie si nu trebuie cedat in fata lui!
Iar daca te bazezi pe legile in tara noastra minunata, mori cu dreptatea de gat!
Fiecare om intelege sa isi faca dreptate cum il taie capul. dar in final trebuie sa ne pastram optimismul si sa luptam pana la capat daca suntem sinceri cu noi insine si credem in fortele noastre....ar mai fi o solutie pentru "victima" noastra....sa isi ia concediu medical cat mai lung de la serviciu....
eu sunt barbat si ca barbat dezaprob ferm incercarile disperate ale altor barbati de a face asa ceva femeilor noastre... este drept ca nu avem legi dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne aparam sau sa ne facem singuri dreptate...
nu agreez ideea de a iti face singur dreptate cu pistolul mitraliera.........din victima te-ai transforma automat in terorist...sau in calau mult mai rau....este bine de adoptat pozitia de mijloc....
in final trebuie sesizate autoritatile dar strange si tu probe in favoarea ta iar cea mai simpla proba este sa ai pe cineva mereu langa tine sa nu fii singura sa ia martori care sa iti sustina pretentiile...iar sms-urile de amenintare sunt probe clare....daca ai mai avut/primit sms-uri de amenintare poti solicita organelor legale ca operatorii de telefonie mobila sa inregistreze sms-urile cu pricina....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
angi00000
buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine.Sunt in divort ,intentat de sot pe motiv de gelozie,avem o fetita de 6 ani iar el a parasit domiciliul si locuieste ... (vezi toată discuția)
Amenintare
laura93921
Buna ziua.
As ruga frumos pe cine poate sa ma ajute si pe mine cu un sfat ca sunt in pragul dipararii. Am plecat in Marea Britanie in urma cu 6 luni moment in ... (vezi toată discuția)