Buna ziua.
As ruga frumos pe cine poate sa ma ajute si pe mine cu un sfat ca sunt in pragul dipararii. Am plecat in Marea Britanie in urma cu 6 luni moment in care m-am despartiti de prietenul meu. Am venit in Anglia pentru a munci ca si au-pair(baby sitter) si locuiesc in casa angajatorului. Fostul meu prieten a intart cumva in adresa mea de e-mail si a luat numaru;l de telefon de fix al angajatorului meu si de vreo 3-4 luni ne persecuta cu telefoane toata ziua si noaptea. S-a facut o plangere la politi dar se pare ca nu s-a rezolvat nimic. Angajatorul s-a saturat de sitatie si m-a concediat. In 2 saptamani urmeaza sa ma intorc in Romania si ma tem pentru viata mea si a parintilor mei pentru ca am primit nenumarate sms-uri de amenintare cu bataie, ca o sa regret toata viata, ca isi dedica viata sa o distruga pe a mea. In timpul relatiei mele cu acest domn acesta m-a agresat fizic de cateva ori dar nu am nici o dovada insa stiu ca e in stare de orice si cred ca sufera de serioase tulburari psihice. Va rog sa-mi puneti ce pot sa fac ca sa pun capat acestei probleme. Mi-am pierdut serviciul am ajuns chiar sa ma gandesc la suicid din cauza acestui om. Pot sms-urile sa reprezinte dovada in aces caz? Se pot cere desfasuratoarele telefoanele si inregistrarile convorbirilor? Va multumesc anticipat.
In primul rand, faceti plangere penala la Politie, prezentand SMS-urile primite. Dupa pararea mea desfasuratoarele pot fi obtinute de la provider-ul lui de telefonie mobila, dar probabil trebuie un ordin judecatoresc in acest sens, iar acele desfasuratoare dovedesc vina fostului Dvs. prieten numai daca are contract cu provider (deci nu are un prepayed).
Daca Dvs. ati inregistrat convorbirile telefonice, este foarte putin problabil ca le puteti folosi in fata instantei, deoarece sunt mijloace de proble obtinute pe o cale nu tocmai legala -- probabil ca nu ati instiintat fostul Dvs. prieten, ca veti inregistra convorbirile (sau nu puteti sa dovediti ca l-ati instiintat).
Pe langa partea penala puteti sa cereti si despagubiri, daca dovediti, ca din cauza dansului ati fost concediata in Marea Britanie.
Si nu in ultimul rand: Sa nu va fie frica de el, fiindca ura lui se hraneste din frica Dvs.
Solutiile pe care le-ati primit anterior sunt caile prin care ati putea pune capat acestor probleme cu care va confruntati. Depuneti deci plangere, cred ca totusi , cu acordul procurorului pot fi folosite si sms-urile ca probe( daca le-ati pastrat), in plus, ati precizat ca si angajatorul cunoaste situatia, acesta a raspuns unor apleuri primite de la prietenul dvs. asa cum presupun, in plus, v-a concediat tocmai din acest motiv. Eu cred ca trebuie sa depuneti repede plangere si cred ca exista si sansa dovedirii faptelor . Descrieti doar situatia intocmai, cereti acordul pentru inregistrarea convorbirilor , asa cum vi s-a spus, ar fi bine daca cel care va ameninta nu ar folosi osimpla cartela ci ar fi abonat al unei retele de telefonie mobila.
Daca doriti sa solutionati ,renuntati la partea cu suicidul,nu faceti decat sa ii acordati satisfactie,ori nu acesta este interesul dvs.
Ca masura de precautie,pentru a avea dovada intr-o eventualitatea neplacuta ,
este de preferat ,cu ocazia revenirii in tara sa sesizati politia ,despre situatia existenta ,despre faptul ca atitudinea, comportamentul agresiv si violent al fostului-sustinut si probat cu sms-urile pe care acesta a inteles sa vi le trimita .Eventuala confirmare a situatiei din partea parintilor dvs,va avantajeaza.Este de preferat sa solicitati organului de politie sa aibe in atentie situatia cu atentionarea persoanei in cauza si nu trimiterea plangerii spre competenta solutionare in instanta .
Practica demonstreaza ca infractiunea invocata de dvs,in instanta este foarte greu de sustinut si de probat,pot fi invocate cvasi motive de provocare ,etc.
Daca Dvs. ati inregistrat convorbirile telefonice, este foarte putin problabil ca le puteti folosi in fata instantei, deoarece sunt mijloace de proble obtinute pe o cale nu tocmai legala -- probabil ca nu ati instiintat fostul Dvs. prieten, ca veti inregistra convorbirile (sau nu puteti sa dovediti ca l-ati instiintat).
Dar investigatiile jurnalistice cu "camera ascunsa" nu sunt mijloace de proba?
In conditiile in care fostul,intentionat a trimis in mod repetat mesaje prin care a consimtit informarea/comunicarea de aspecte catre o anumita persoana,acea persoana la randul ei ,pentru a face dovada continutului cu anumita semnificatie/
importanta/incadrare juridica ,are dreptul sa sustina si sa probeze existenta elementelor si indiciilor indubitabile ,asupra carora autoritatile competente sesizate fiind,au calitatea si limitele de competenta sa se pronunte .
Plangere penala
ionutcosmin1
buna ziua,am primit prin sms cat si telefonic cuvinte jignitoare atat mie cat si familiei mele de la o persoana cunoscuta dupa un anume nr de telefon dar de o ... (vezi toată discuția)
Amenintare
Jonny93
Buna ziua, as dori sa va intreb in ce mod s-ar putea rezolva o problema. O prietena a avut un iubit cu care la inceput s-a inteles bine, dar cu timpul ... (vezi toată discuția)