avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare Corporala-Verdict
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare Corporala-Verdict

Am si eu o intrebare!Daca o persoana ajunge sa fie judecata pentru vatamare corporala grava si este la prima abatere,aceasta va primii doar un avertisment sau risca pedeapsa care se ispaseste in mod legal pentru ceasta fapta!Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: avocatindevenire , utilizator 12:17, 11 August 2011
In dreptul penal nu exista ca pedeapsa avertismentul. Daca va fi condamnat, fiind la prima abatere poate primi o pedeapsa - inchisoare cu suspendare conditionata.
Numai daca va fi achitat pe motiv ca fapta nu prezinta pericol social va primi o sanctiune cu caracter administrativ, si in acest caz va primi o amenda.
Pedeapsa aplicabila savarsirii infractiunii de vatamare corporala grava este inchisoarea de la 2 la 7 ani, iar in formele agravante ale infractiunii, dupa caz, inchisoarea de la 2 la 10 ani sau de la 3 la 12 ani.
Avertismentul nu constituie pedeapsa penala, prin urmare persoanei in situatia descrisa de dvs. nu i se va putea aplica un avertisment.
Cel mai probabil, intrucat este la prima abatere, va primi o pedeapsa cu inchisoarea spre minimul special, cu suspendare.
Multumesc pentru informatiile oferite!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa si sase victime nedumerire??? nikolos nikolos LA ACCIDENT CU UCIDERE DIN CULPA SI SASE PLANGERI PE PARTE CIVILA CUM SE VA CONSIDERA SI APLICA ? 1]CELE SASE ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pentru vãtãmare corporalã - cuantum pedeapsa haldan haldan buna ziua...va rog frumos daca imi puteti raspunde si mie ce e de facut in acest caz...si care credeti ca este sentinta si cat imi va da instanta sa ... (vezi toată discuția)