avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modalitate prin care imi pot folosi propietatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modalitate prin care imi pot folosi propietatea

Buna ziua, tuturor! Acum 10 ani printr-o procura notariala l-am delegat pe tatal meu sa cumpere un apartament in numele meu si pentru mine si sa faca ce considera de cuviinta, sa-l vanda chiar daca va gasi un pret convenabil mie. Dupa doi ani, tatal meu, pe fondul unor neintelegeri cu mama, a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se in apartamentul meu. Necasatorit fiind la acea vreme nu m-am opus, eu ramanand cu mama in apartamentul parintilor. In 2010, din motive personale am revocat procura si i-am cerut sa-mi lase spre folosinta apartamentul. S-a opus si am deschis actiune de evacuare. Fiind o persoana cu functie de conducere, instanta a decis ca nu evacuarea rezolva situatia, ci revendicarea. Am facut apel si astept... Saptamana trecuta, tatal meu a deschis actiune in simulare, amenintandu-ma ca-mi va lua proprietatea si ca va demonstra ca in urma cu 10 ani nu aveam banii necesari achizitionarii acelui apartament. Spuneti-mi, va rog, care e modalitatea prin care pot intra in posesia apartamentului, avand in vedere ca toate taxele ce privesc intretinerea apartamentului au fost platite de el pe numele meu. Cum pot intra in casa, desi nu am nici macar cheie si el locuieste acolo? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:00, 11 August 2011
Nu puteti altfel decat continuand procesele incepute. Numai in instanta puteti rezolva problema dvs. sau prin buna intelegere cu tata.
Pe acest sait nu va putem da solutii de genul : angajati 2-3 racketi care sa-l scoata afara cu forta.

Potrivit art.1175 din Codul civil, actul secret, care modifică un act public, nu poate avea putere decât între părţile contractante şi succesorii lor universali, un asemenea act neavând nici un efect în contra altor persoane.
Pentru a se admite pe cale judecătorească o acţiune în simulaţie, care să înlăture efectele contractului aparent, este necesar ca actul secret să îndeplinească condiţiile de valabilitate de fond şi de formă, cerute de lege la data încheierii actului. , este necesar ca actul secret să fie încheiat concomitent sau eventual anterior de încheierea contractului public.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Actiune in simulatie ariana_2374 ariana_2374 buna seara tuturor, in urma cu 10 ani am delegat pe tatal meu, prin procura notariala sa cumpere un apartament in numele meu si pentru mine si sa faca tot ce ... (vezi toată discuția)
Act ascuns si act aparent ContSters81331 ContSters81331 1. Daca actul ascuns, incheiat in temeiul art aa75 c.civ., este ulterior actului aparent, este in regula? 2. Si daca intr-un contract de v-c se insereaza o ... (vezi toată discuția)