avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plafon indemnizatie de concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plafon indemnizatie de concediu de maternitate

Va rog frumos sa-mi spuna cineva cat este plafonul la CO de maternitate (cele 126 zile!, nu concediu de crestere copil!).
Stiu ca e prevazut in OUG 158/2005 dar nu inteleg nimic din textul legii. Sa-mi traduca cineva in suma (Nr lei pe luna).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: diana1976 , utilizator 21:23, 11 August 2011
Baza de calcul a indemnizatiei a fost plafonata prin raportare la un venit lunar maxim de 12 salarii minime brute pe tara la care se poate achita contributia pentru concedii si indemnizatii.
Desi formularea utilizata este deficitara (salariu minim brut pe tara lunar), in fapt fiiind vorba despre salariul minim brut pe tara garantat in plata, asa cum a fost reglementat in prezent de prevederile H.G. nr. 1.103/2010, avand un cuantum de 670 lei.
Este o formulare din care nu se intelege.
Totusi, cat ar iesi ca si suma? Pe luna? Cred ca o sa intreb direct la casa de asigurari de sanatate. Poate stiu ei...
Oricum, multumesc pentru raspuns.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical luat in somaj ... ( in primele 6 luni ) TanasescuCristian TanasescuCristian Buna ziua, am nevoie de un sfat de specialitate . Sunt in somaj de 4 luni si am suferit o interventie chirurgicala . Am depus certificatul medical la ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical elam elam buna ziua! am un concediu medical a carui baza de calcul, insumand cele 6 luni anterioare, imi da suma de 14512 lei si un nr de 131 zile , cu un procent de ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate carcotasa01 carcotasa01 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari : 1.La calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se ia media veniturilor brute ... (vezi toată discuția)