Buna ziua. In 2004 tatal meu a donat jumate din proprietate unei nepoate. Pe proprietatea respectiva se afla un contor de curent (pus de nepoata in 2003, cand s-a si reinnoit contractul, tot pe numele tatalui meu. In 2006 tata a murit, am facut succesiunea in 2011 si transcrierea contractului de curent pe numele meu (mostenitoarea), cu contor cu tot. Acuma nepoata vine si-mi spune sa-i dau o declaratie cum ca renunt la contor (fiindca ea l-a dobandit odata cu donatia). Am spus ca refuz asta fiindca daca renunt la contor, renunt automat si la contractul de curent. M-a amenintat ca ma da in judecata pentru ca am facut fals in acte, nespecificand ca s-a facut o dezmembrare (sunt doua case intr-o curte) respectiv donatie, si ca acel contor a ramas pe casa ei. Ce parere aveti? Trebuia sa declar asta? Sunt buna de dat in judecata? Mentionez ca din 2008 nu avem curent (taiat pentru neplata). Multumesc
Cand ai facut succesiunea in 2011 persoana respectiva (nepoata)a fost de fata,adica a fost de acord ca, contorul sa fie declarat in contractul care este pe numele tau?
Aici este greseala dumneavostra dar nu se poate numi fals in acte pentru ca actele facute de dumneavostra sunt legale.Ce ati putea face dumneavostra acum este ori sa ajungeti la o intelegere cu cealalta persoana(aceasta varianta este de preferat)ori renuntati la contor si faceti alt contract pe numele dumneavoastra cu firma de electricitate.Partea cu aducerea in instanta a acestui caz este o pierdere de timp si de bani spun eu.
Succesiune
florina67
tata cu trei copii, numai unul este casatorit si are un copil.doreste sa lase mostenire locuinta numai nepoatei si restul averii in mod egal celor 3 ... (vezi toată discuția)