avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Am lucrat 25 ani si mi s-a desfacut contractul de munca cu acordul partilor.Am mai lucrat o luna cu contract pe o perioada determinanta .pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: amario1 , utilizator 15:00, 11 August 2011
Dupa incetarea CIM pe perioada determinata la data expirarii sale (art.56i din Codul muncii) veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
primul contract de munca a incetat la data de 1.04.2011 cu o vechime neintrerupt de 25 ani.pt lunile aprilie si mai nu am platit in schimb a fost platit in perioada 23-06-23-07-20011.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
amario1, utilizator
1. Nu conteaza cele doua luni lipsa daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Vedeti car trebuie sa luati doua adeverinte tip (Anexa 26) pentru somaj: una de la actualul angajator, pentru o luna si una de la fostul angajator pentru celelalte 11 luni necesare.
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Ma numesc Rodica, si vin cu rugamintea la dvs. de a-mi raspunde la o intrebare: Pot beneficia de ajutorul de somaj daca am lucrat 22 ani la o ... (vezi toată discuția)
Sarcina si munca Cleopatra4 Cleopatra4 Buna seara. Sunt insarcinata in 8 saptamani si am inceput sa lucrez la o firma din 19.08.2011 pe perioada determinata de 3 luni.Intrebarea mea este cand sa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe per.determinata adina83 adina83 Daca ai incheiat un contract de munca pe perioada determinata si angajatorul iti cere sa iti dai demisia, ce se poate face in acest caz? Ce presupune de fapt ... (vezi toată discuția)