avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe per.determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe per.determinata

Daca ai incheiat un contract de munca pe perioada determinata si angajatorul iti cere sa iti dai demisia, ce se poate face in acest caz? Ce presupune de fapt un contract de munca pe perioada determinata si daca la incheierea lui poti beneficia de somaj sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:44, 29 Noiembrie 2011
Demisia e actul de vointa al salariatului, nu de impunere al angajatorului. Depinde pe ce perioada e contractul de munca.
pe o perioada de un an de zile si expira la 1 martie 2012.
La incetarea de drept (art.56i din Codul muncii) a CIM pe perioada determinata veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
Daca va dati demisia sau incetati raportul de munca cu acordul partilor nu veti beneficia de somaj ... numai daca c.i.m. inceteaza din motive neimputable dvs puteti beneficia de somaj ... incetarea c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat va da posibilittaea sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Ma numesc Rodica, si vin cu rugamintea la dvs. de a-mi raspunde la o intrebare: Pot beneficia de ajutorul de somaj daca am lucrat 22 ani la o ... (vezi toată discuția)
Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Somaj panaeteclaudia panaeteclaudia buna ziua doresc sa stiu dupa cat timp de la angajare,un angajat are dreptul la somaj in cazul in care este un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)