Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara act de proprietate asupra terenului ? mentionez ca terenul a fost cumparat in anul 1952 si avem numai actul de vanzare cumparare semnat de vanzator si de cumparator, insa neinregistrat undeva sau autentificat la notariat. Fara act de proprietate poate fi instraintat ?
multumesc
Ideea sa mearga la avocat este foarte buna dar trebuie rezolvata problema cu mostenitorii vanzatorului.
Avocatul se va ocupa si de acest aspect.
Trebuie mers pe uzucapiune pt a evita surprizele.
Actul de proprietate al vanzatorului il aveti ?
Nu am actul de proprietate al vanzatorului. Cum pot identifica mostenitorii vanzatorului ? in contract apare domiciliul acestui, dar au trecut 56 de ani de atunci, poate s-au mutat...Se poate face undeva o solicitare in acest sens ?
buna ziua!Am si eu un caz,va rogsa ma lamuriti.Bunicii mei au avut o casa si un teren .Au avut 2 copii care s-au casatorit.O fata care si-a facut casa ei si baiat care a ramas in casa bunicilor dar pentru care nu exista acte de proprietate pe numele fiului.Bunicii mei fiindca nu s-au inteles cu fiul au fost nevoiti sa faca alta casa pe care actualmente au dat-o cu acte fiicei lor.IN 2002 fiul lor a murit,de pe urma caruia au ramas 2 copii.Bunicul meu a murit in 2008.Acum as vrea sa stiu cum se pune problema pt ca la rolul agricol din primarie figureaza sotia fiului lor chiar daca nu au acte pt ca la recensamant s-a facut rolul declarativ fara a mai solicita acte de proprietate,mai mult unul din copii ar dori daramarea casei vechi si construirea unei noi.Insa din punctul meu de vedere si fiica lor are dreptul,astfel ca,dezbaterea mostenirii ar trebui sa se faca intai pt bunurile ramase dupa bunic si apoi ce ramane se imparte mostenitorilor fiului lui.Mai e problema:daca se va duce la primarie si va cere nu stu ce anexe care se dau la dezb. mostenirii fiindca figureaza ei se va da fara nici o problema si as vrea sa stiu cum pot impiedica acest lucru.In Codul fiscal spune undeva ca inregistr la registrul agricol a unui teren si casa fara acte este nula,insa cum stiu ca functionarii fac multe marsavii as dori sa mai stiu unde scrie daca raspunde in vreun fel functionarul public.
Daca stie careva sa-mi spuna ce sa fac in aceasta situatie?
Indraznesc sa spun ca e destul de urgent!
va multumesc!
pt dl visinescu : angajati-va un avocat care fie va deschide actiune in instanta pt uzucapiune de lunga durata , fie pentru prununtarea unei hotarari de catre instanta de judecata, hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare .
Intabulare case
ili47
Persoana fizica a construit 4 case,pana la receptia santierului a vandut doua case cu antecontract ,au luat in folosinta s-au mutat .Acum cand se face receptia ... (vezi toată discuția)