avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intabulare case
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intabulare case

Persoana fizica a construit 4 case,pana la receptia santierului a vandut doua case cu antecontract ,au luat in folosinta s-au mutat .Acum cand se face receptia si divizarea terenului cum se procedeaza ? Intabularea se poate direct pe noul proprietar ,cine a cumparat si a achitat pe baza de antecontract ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 18:45, 22 Februarie 2009
Antecontractul nu este decat o promisiune de cumparare respectiv vanzare. Ca sa se intabuleze noii proprietari vor trebui sa incheie un contract de vanzare-cumparare in forma autentica. Acest contract se poate face doar dupa intabulare. Mai intai se face intabularea pe cnstrunctor in baza autorizatiei si pv de receptie, apoi se incheie contractul auntentic de vanzare cumparare si se intabuleaza noii proprietari.
Dvs. sunteti promitent cumparator.
Receptia si "divizarea terenului" vor fi facute de catre promitentul-vanzator.
Dupa ce acesta va intabula terenul si constructia, va trebui sa incheie cu dvs. la notar, actul de vanzare-cumparare in forma autentica.Acest act reprezinta titlul dvs. de proprietate asupra terenului si constructiei.

Av. Cermak Iuliana
Dupa incheierea contractului de vanzare - cumparare se va face intabularea.
In prezent nu aveti decat un antecontract de vanzare-cumparare, act juridic netranslativ de proprietate.

avocat Claudiu Lascoschi
Aşa cum v-au spus Brom şi cermak gruianu, întabularea construcţiilor şi a terenului aferent este în sarcina celui care le-a construit şi care are terenul în proprietate. Abia după aceea va putea încheia contractul de vînzare-cumpărare, în formă autentică.
multumesc pentru raspunsurile Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ContSters79057 ContSters79057 Am cumparat un apartament intr-un bloc in constructie,iar in antecontractul pe care l-am incheiat firma constructoate se obliga sa faca actul ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)
Cum pot face acte definitive pe o casa si teren in mediu rural vladmezeniuc vladmezeniuc am titlu de proprietate pe teren.am cumparato 1991 cu un proces verbal cu 4 martori de la sotia proprietarului decedat ea mai avea 2 fii majori dar actu e ... (vezi toată discuția)