avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa executor judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa executor judecatoresc

Avem o hotarare judecatoreasca finala si executorie pe o suprafata de padure (5 ha), mostenire, la care au drept 6 persoane. Un executor judecatoresc trebuie sa ne puna in posesie si taxeaza fiecare din cele 6 persoane cu taxa de punere in posesie. Mentionez ca punerea in posesie se face cu un proces verbal de punere in posesie unde sunt trecuti toti cei 6 posesori (primaria inca nu eliberează acte de proprietate). Este normal sa se taxeze pe fiecare posesor in parte sau ar fi normal sa se taxeze o singura punere in posesie, mai ales ca la padure, o asemenea suprafată nici nu se poate imparti cadastral in 6 parcele.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 16:49, 11 August 2011
Avand in vedere ca sunt 6 solicitanti, in mod evident fiecare este pus separat in posesie, asa ca fiecare datoreaza taxa de punere in posesie.
Punerea in posesie se efectueaza in functie de ce se mentioneaza in cuprinsul hotararii. Ca sa aveti un titlu valabil, alaturi de hotarare judecatoareasca va este necesar fiecaruia dintre cei 6 proprietari, cate un proces verbal de punere in posesie in care se mentioneaza suprafata cu care ati fost pusi in posesie. Va elibera 6 porcese verbale, pentru fiecare suprafata pusa in posesie.
Exista o problema daca nu exsta iesirea din indiviziune....pentru ca asa nu se stie ce si cum se cuvine fiecaruia dintre posesori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv punere în posesie fără titlu de proprietate Viorel Badea Viorel Badea Buna ziua, Bunicul meu detine o suprafata de 1 ha de padure prin reconstituirea dreptului de proprietate, pt care i s-a eliberat Proces Verbal de punere in ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru un teren cu doi proprietari, insa titlul de proprietate este doar pe numele unuia alex68 alex68 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu si sora lui au mostenit de la parintii lor o suprafaţă de teren. Nu a fost eliberat incă ... (vezi toată discuția)
Mostenire padure Andreea L. Andreea L. In 2004 in urma unui proces de iesire din indiviziune,prin sentinta judecatoareasca data atunci,definitiva si irevocabila,care nu a mai fost atacata cu recurs ... (vezi toată discuția)