Buna ziua,
Am o problema care am incercat s-o clarific cu angajatorul sotiei din cauza unui contabil care nu si-a facut treaba si anume: acel contabil a trecut-o in statele de plata timp de doua luni doar cu concediu de odihna(fara zile lucrate desi ea a fost acele luni la locul de munca) si restul lunilor in regula.
E posibil ca sotia mea sa piarda indemnizatia din cauza acestei erori?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
De la inceputul acestei luni sunt incadrata la un nou loc de munca cu timp partial de munca de 1 ora pe zi. Din cate stiu eu nu exista nici o problema in acordarea indemnizatiei pentru crestere a copilului (voi naste in decembrie), deoarece lucrez din octombrie 2010. Insa acum am gasit pe un site un simulator de calcul salarii de la brut la net, si la 90 de lei salariul brut (cat am eu), apare "impozit pe venit = 0". Asta ce inseamna, ca nu se impoziteaza? Si atunci imi intra la venituri supuse impozitarii lunile acestea, ca sa beneficiez de CIC? Mi-a cam dat de gandit lucrul acesta, de aceea apelez la ajutorul dvs. si a acestui forum.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
diandra_m:
1. Venituri supuse impozitarii = venituri impozabile.
2. Faptul ca nu vi s-a retinut impozit (in mod legal) nu inseamna ca acel venit nu este impozabil (supus impozitarii).
3. Asadar nu va faceti griji in ce priveste indemnizatia pentru CCC.
Faptul ca din calcul reiese ca nu se plateste impozit, acest lucru nu semnifica ca venitul dvs nu este supus impozitarii si , prin urmare, nu afecteaza acordarea indemnizatiei pentru CCC.
Concediu medical
adrianasef
Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil din 7 aprilie , concediu care se va incheia in ianuarie cand copilul va face un an. In aceasta perioada am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
Roxmi
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Cum se calculeaza pe care trebuie sa o incasez de la angajator in cazul in care am ... (vezi toată discuția)