avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

Am un credit de consum la BANKPOST, si am primit o notificare prin care eram anuntat ca banca a incetat contractul cu firma de asigurari de viata atasata contractului de credit.Acum am ramas fara asigurare de viata atasata contractului.Este normal ca banca sa ma lase fara asigurare la credit pt. ca in caz de deces urmasii ar ramane cu datoria mea de restituit bancii,nu au ei obligatia sa incheie un alt parteneriat cu o alta firma de asigurari?.ei au anuntat ca am ramas fara asigurare si atat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 16:05, 12 August 2011
Vedeti ce scrie in contract. Legal banca nu este obligata sa incheie o asigurare de viata pentru dvs.

Dumneavoastra puteti totusi sa incheiati o asigurare de viata la unul dintre asiguratorii de pe piata.
Incheiati asigurarea de viata pentru credit,pe care o cesionati in favoarea bancii.
Daca sunteti obligata prin contract sa aveti o asigurare de viata in vigoare, va trebui sa va faceti la unul din asiguratorii agreeati de banca in limita soldului de rambursat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare apeiron2 apeiron2 Va rog sa-mi spuneti daca se restituie cumva asigurarea de viata dintr-un contract bancar la terminarea creditului de rambursat? (vezi toată discuția)
Asigurari de viata ctseximtrans ctseximtrans Buna ziua,am si eu o intrebare la care sper sa gasesc raspunsul pe acest forum. Am un credit imobiliar cu ipoteca (101.800 CHF),si un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Achitare rate de catre fiu in caz de deces a titularului andwu andwu Buna ziua Tatal meu a contractat un credit de consum cu banca incheind totodata o polita de asigurare atasata la contract, platita lunar, si care apare si pe ... (vezi toată discuția)