avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari de viata

Buna ziua,am si eu o intrebare la care sper sa gasesc raspunsul pe acest forum.
Am un credit imobiliar cu ipoteca (101.800 CHF),si un credit de nevoi personale tot cu ipoteca (39.415 CHF) .Banca la care am aceste credite,ma obliga sa-mi fac asigurare de viata ,valabila 1 an,in valoare de 705 CHF,respectiv 273 CHF (cele mai mici valori ale primelor de asigurare, primite de la Soc.de Asigurari agreate de banca respectiva).Banca mi-a trimis o notificare prin care mi se aduce la cunostinta ca am de platit doua sume pt.asigurari mai mari decat cele de mai sus,,fara a avea si un exemplar din asigurare sa stiu macar pentru ce platesc si de ce platesc atat de mult.Daca am cerut o alta oferta de asigurare tot de la ei deoarece nu accepte doar soc.de asig.agreate,am primit oferta si surpriza mie mi s-a "impus" prin acea notificare sa achit o suma care era cea mai mare din oferta.
Intrebarea mea ar fi :Este obligata Banca sa-mi ofere spre studiu Anexele ref.la clauzele de asigurare ale Soc.de Asigurari ,sau sunt obligat sa semnez si sa platesc si "D-zeu cu mila si eu cu banii luati".
Va multumesc ca m-ati "ascultat",si astept o parere.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:55, 19 Septembrie 2011
Sfatul meu este sa solicitati bancii societatile de asigurari agreeate. Apoi dvs. in nume personal sa aflati ofertele acelor societati si sa alegeti pe cea mai convenabila. Ei sunt obisnuiti sa spuna ca sunteti obligat sa incheiati cu societatea X, dar daca insistati, puteti incheia asigurarea dvs., in limita sumei solicitate de banca si cesionata in favoarea acesteia.
In primul rand banca nu poate impune un anume asigurator ei trebuie sa va prezinte o lista cu societatile de asigurare agreate si dv dupa ce le studiati ofertele sa alegeti una la care sa incheiati asigurarea. Nici suma la care sa va asigurati nu se impune de banca ci numai riscurile pt care trebuie sa faceti asigurare si valoarea asigurata.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta membru membru Buna ziua, As dori sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema daca o pot numi asa. Anul trecut mi-am luat cu credit \"Prima Casa\" o locuinta. La ... (vezi toată discuția)
Schimbarea societatii de asigurare a locuintei de la o societate de asigurari catre o alta fara probleme. carmen2mee carmen2mee Buna seara. In urma cu 4 ani am facut la banca un imprumut in bani cu ipoteca si am luat o locuinta. Am facut asigurarea locuintei la un asigurator deoarece ... (vezi toată discuția)
Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)