avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... popriri salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

popriri salar

Am fost angajat al unui magazin si am plecat prin demisie.Dupa doua luni de la parasirea locului de munca am fost instiintat verbal ca s-a facut un inventar in urma caruia au rezultat pagube. Toti angajatii vor trebui sa plateasca,ptr. a acoperi paguba. Eu va trebui sa platesc o cota parte din prejudiciu.Va rog sa-mi spuneti daca este legal si cum pot sa rezolv aceasta problema.
Precizez ca nu am fost angajat ca gestionar ( am fost angajat vanzator)si nu am semnat nici un document de primire sau expediere a marfii.
Cel mai recent răspuns: cezarr6 , utilizator 22:35, 12 August 2011

In primul rand, ar trebui sa mergeti la fostul angajator pentru a discuta problema aparuta.
Daca vedeti ca nu va puteti intelege amiabil cu angajatorul, atunci mergeti in instanta pentru a lamuri problema.
Ar fi interesant de aflat, ce documente ati semnat la plecarea prin demisie, din magazin.
Da, se poate angaja raspunderea dvs patrimoniala si dupa incetarea raportului de munca ... insa, angajatorul va trebui sa dovedeasca ca prejudiciul cauzat este urmare a savarsirii unei fapte ilicite de catre dvs ...

Ca sa recupereze acel prejudiciu , angajatorul are posibilitatea de a va actiona in instanta unde va trebui sa depuna dovezile din care sa reiasa ca ati cauzat un prejudiciu acestuia cat ati fost angajatul lui.
La plecarea din magazin am semnat o hartie prin care se specifica , incetarea contractului de munca cu acordul partilor.Dupa o luna am primit drepturile salariale restante(ce au considerat ei ca trebuie sa mai plateasca). Dar daca miau facut lichidarea,inseamna ca nu avem nici in litigiu.
Nu este chiar asa .. raspunderea patrimoniala se poate angaja intr-un interval de timp de 3 ani de zile ....o fapta savarsita in timpul cat ati fost salariat/a se poate descoperi si dupa ce ati incetat raportul de munca
Va multumesc .Miati fost de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala oprita pentru efectuarea preavizului de demisie ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna seara! M-ar interesa in ce conditii care respecta codul Muncii, pot opri o garantie materiala unui angajat ca sa-si efectueze preavizul inainte de ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)