Buna ziua,ma intereseaza pasii care trebuiesc urmati de la achizitionarea unui teren pana la constructia unei case.Va multumesc!
Mai exact PUZ-ul,extrasul CF. Si ce reprezinta intabularea?
Ar fi mai usor de explicat daca ne-ati spune in ce zona este terenul, daca se afla intr-un loc unde existau carti funciare inainte de aparitia legii cadastrului si daca este deja inscris intr-o carte funciara. PUZ = plan urbanistic de zona si nu este obligatorie intocmirea lui. PUD = plan urbanistic de detaliu si trebuie intocmit numai pentru parcela pe care vreti sa construiti si numai daca solicitati derogari fata de cele stabilite prin regulamentul de urbanism local (ex. POT =procent de ocupare a terenului, CUT = coeficient de utilizare a terenului, distanta fata de limitele de proprietate la care vreti sa amplasati constructia, regimul de inaltime, etc.)
Astept detalii.
In rest, NUMAI DE BINE !!!
Revin cu mai multe detalii.Terenul este situat la marginea unei localitati rurale ,din cate am inteles a fost scos din circuitul agricol.Daca ramane in extravilan se poate construi ?
Din pacate am o gramada de nelamuriri....si nefiind familiarizata cu toate aceste lucruri inca ....trebuie sa pun intrebari,etc.
Oricum sper sa nu fi luat decizia gresita in achizitionarea lui.Astept raspuns.Va multumesc!
Planul de urbanism
b.stefan78
Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)