avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua ! Sunt divortata de sotul meu de mai mult timp . In urma casatoriei au rezultat 3 fetite , toate minore si la data respectiva . De peste 2 ani ma judec cu sotul meu pentru partaj . Avem o casa impreuna , si cand s-a pronuntat sentinta , i s-a spus ce suma trebuie sa-mi dea , pentru a ramane el in casa . De atunci , tot face recurs , numai pentru a nu-mi plati partea mea . Mentionez ca el are permis de munca in Italia si castiga peste 2000 euro / luna . La divort , a spus ca nu are nici un venit si i s-a fixat o pensie alimentara infima , in jur de 120 ron / luna pentru toate fetele , la un loc . Am 2 intrebari :
1. Cum pot face sa il obliga sa-mi dea cat mai repede partea din casa , pentru a-mi putea face si eu un camin ?
2. Cum pot dovedi ca el mucreaza cu acte in Italia , pentru a putea cere om pensie mai mare , conform veniturilor lui ?

In speranta ca ma veti putea ajuta , va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:41, 27 August 2008
1. Va trebui sa asteptati solutionarea recursului, cand va fi hotararea ramasa definitiva si irevocabila, sa o investiti la prima instanta si apoi sa va adresati unui executor. In cazul in care nu va plati suma prevazuta in hotarare, executorul va putea sa scoata casa la vanzare.
2. Aici, va trebui sa depuneti dvs. eforturi pentru a afla unde lucreaza si sa obtineti acte in acest sens. Abia dupa asta veti putea solicita majorarea pensiei de intretinere pentru cele trei fetite. Chiar daca pare greu, avand in vedere ce venituri are tatal lor, merita efortul ( cu conditia sa lucreze legal acolo).
Cautati un avocat care se ocupa cu astfel de cazuri si colaboreaza si cu avocati din Italia.
juanito33 a scris:

Buna ziua ! Sunt divortata de sotul meu de mai mult timp . In urma casatoriei au rezultat 3 fetite , toate minore si la data respectiva . De peste 2 ani ma judec cu sotul meu pentru partaj . Avem o casa impreuna , si cand s-a pronuntat sentinta , i s-a spus ce suma trebuie sa-mi dea , pentru a ramane el in casa . De atunci , tot face recurs , numai pentru a nu-mi plati partea mea . Mentionez ca el are permis de munca in Italia si castiga peste 2000 euro / luna . La divort , a spus ca nu are nici un venit si i s-a fixat o pensie alimentara infima , in jur de 120 ron / luna pentru toate fetele , la un loc . Am 2 intrebari :
1. Cum pot face sa il obliga sa-mi dea cat mai repede partea din casa , pentru a-mi putea face si eu un camin ?
2. Cum pot dovedi ca el mucreaza cu acte in Italia , pentru a putea cere om pensie mai mare , conform veniturilor lui ?

In speranta ca ma veti putea ajuta , va multumesc anticipat .
Daca in dosarul privind partajul bunurilor comune fostul sot a facut dovada cu inscrisuri ca a realizat venituri din munca in Italia (si ca are un loc de munca permanent acolo), ati putea solicita copii de pe aceste inscrisuri, pe care sa le folositi in actiunea pentru majorarea pensiei.
EXECUTARE SILITA PENTRU A INTRA IN POSESIA banilor si pentru marirea pensiei numai daca faceti dovada veniturilor cu adeverinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mareboys mareboys In urma procesului de divort fetita mia fost incredintata mie, iar fostei sotii ia fost stabilita o pensie de intretinere (pe care insa ea nu o mai plateste de ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita tata adria3asmel adria3asmel In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara mary09 mary09 Sunt divortata din 2007 si am o fetita de 8 ani. In decizia de divort fostul meu sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 950.000 lei vechi. Pe ... (vezi toată discuția)