Remus V. a scris:
Dupa vadite incercari de a ma face sa renunt, domnul presedinte de asociatie nu a dorit sa semneze al 3-lea formular, pe motiv ca-l bag in puscarie.... gasind "nodul in papura": - in textul de pe formularul destinat lui spre semnatura de acord se stipuleaza in plus fata de celelalte 2 formulare ca se va practica in planseul de pe fiecare etaj 1 gaura de 50 mm si ca din cauza acestei gauri se darama blocul. Mentionez ca mai sunt date alte 2 gauri in alte zone ale planseului, la distanta de 2,5 m intre ele, una pt. centralele termice de apartament si o alta pentru o firma concurenta de cablu & tv, care cam pierde clienti din cauza extinderii RCS-RDS. ( aici se pare ca domnul are ceva avantaje).
Am depus formularul la RCS-RDS si oamenii au venit sa dea gaurile necesare montarii structurii de cablaj, lucru realizat cu mare profesionalism de catre cei de la RCS-RDS.
Domnul presedinte ce credeti ca face ? vine la mine si pe un ton nervos ma anunta ca imi deschide dosar penal pentru ca am trecut peste el, ca voi darama blocul din cauza gaurilor si ma anunta ca din acel moment el isi da demisia din functia de presedinte.
La avizierul de pe scara blocul este depus un anunt semnat de dumnealui prin care isi anunta demisia din motive personale si ca in termen de 2 zile el se exonereza de atributiile si obligatiile presedintelui de asociatie de propritari.
2. L-am mai intrebat ce s-a intamplat cu banii depusi la infiintarea asociatiei pentru crearea unui fond de rulment, bani care azi nu se mai regasesc, ori administratorul nu stie nimic de ei, aceasta fiind alta poveste, lucru la care nu mi-a raspuns.
Cu stima va salut !
1. rcs@rds a procedat ILEGAL trecind peste semnatura presedintelui asociatiei, acesta fiind, conform legii, reprezentantul legal al asociatiei
Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
fara acordul asociatiei si fara prezentarea autorizatiilor MLPAT si nu aveau voie sa inceapa executia lucrarilor. cu parere de rau, in acest caz are dreptate, nu insa si in privinta refuzului fata de firma.
oricum, ati procedat total gresit. cu o copie atabelului respectiv, semnat de cei 20 din 28 solicitanti de cablare la rcs@rds si cu o cerere din partea acestora, puteati cere presedintelui sa aprobe executia lucrarii, DUPA PREZENTAREA TUTUROR AUTORIZATIILOR SI APROBARILOR FIRMEI DE LA AUTORITATILE STATULUI.
demisia presedintelui se face in scris si se depune la comitetul executiv, urmind sa se convoace adunarea generala pentru alegerea noului presedinte. demisia este valabila dupa 15 zile , iar daca nu este ales in acest timp noul presedinte, locul acestuia este preluat de vicepresedinte, sau de unul dintre membrii comitetului executiv numit de presedinte.
2. despre situatia banilor depusi pentru fondul de rulment nu presedintele este raspunzator, ci administratorul si cenzorul/cenzorii, cei din urma avins sarcina sa supervizeze activitatea administratorului si corectitudinea calculelor .
legea 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
acest articol va sa dreptul sa vedetii orice act al asociatiei, prin depunerea unei solicitari scrise la presedintele asociatiei. de asemenea cereti scis sa vi se spuna care este situatia exacta a fondului de rulment. pe chitantele pe care le emite , administratorul trebuie sa faca demarcatia intre intretinere, fond de reparatii si fond de rulment, tocmai pentru a urmari mai usor situatia acestor fonduri