avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord pentru instalare structura cablaj al RCS-RDS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord pentru instalare structura cablaj al RCS-RDS

Astept de mult timp ca pe scara unde locuiesc sa vina compania de telefonie, internet & tv RCS-RDS.
Aflu cu stupoare ca accesul a fost interzis angajatilor RCS-RDS de catre presedintele asociatiei de proprietari, decizie luata de acesta fara a intreba locatarii (in prima faza mie mi-a spus ca a vorbit cu locatarii si ei nu doresc RCS-RDS, eu "cred" ca nu fac parte din randul locatarilor). Am luat de la firma RCS-RDS trei formulare, pe unul au semnat 20 de locatari din 28 de apartamente ( 3 nu sunt locuite, 1 plecat din tara), deci depasesc cu brio jumatate + 1 de semnaturi, lucru stipulat si in regulamentul aprobat al asociatiei de proprietari.
Al 2 lea formular era destinat spre semnare administratorului si un al 3-lea presedintelui de asociatie.
Aceste 3 formulare contin un text prin care se cere acordul ca firma RCS-RDS sa instaleze structura de cablaj in interiorul scarii, date tehnice.
Dupa vadite incercari de a ma face sa renunt, domnul presedinte de asociatie nu a dorit sa semneze al 3-lea formular, pe motiv ca-l bag in puscarie.... gasind "nodul in papura": - in textul de pe formularul destinat lui spre semnatura de acord se stipuleaza in plus fata de celelalte 2 formulare ca se va practica in planseul de pe fiecare etaj 1 gaura de 50 mm si ca din cauza acestei gauri se darama blocul. Mentionez ca mai sunt date alte 2 gauri in alte zone ale planseului, la distanta de 2,5 m intre ele, una pt. centralele termice de apartament si o alta pentru o firma concurenta de cablu & tv, care cam pierde clienti din cauza extinderii RCS-RDS. ( aici se pare ca domnul are ceva avantaje).
Am depus formularul la RCS-RDS si oamenii au venit sa dea gaurile necesare montarii structurii de cablaj, lucru realizat cu mare profesionalism de catre cei de la RCS-RDS.
Domnul presedinte ce credeti ca face ? vine la mine si pe un ton nervos ma anunta ca imi deschide dosar penal pentru ca am trecut peste el, ca voi darama blocul din cauza gaurilor si ma anunta ca din acel moment el isi da demisia din functia de presedinte.
La avizierul de pe scara blocul este depus un anunt semnat de dumnealui prin care isi anunta demisia din motive personale si ca in termen de 2 zile el se exonereza de atributiile si obligatiile presedintelui de asociatie de propritari.

2. L-am mai intrebat ce s-a intamplat cu banii depusi la infiintarea asociatiei pentru crearea unui fond de rulment, bani care azi nu se mai regasesc, ori administratorul nu stie nimic de ei, aceasta fiind alta poveste, lucru la care nu mi-a raspuns.
Cu stima va salut !
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 01:59, 24 August 2008
elga50 a scris:

Si credeti ca muncitorul sau firma mi-ar plati televizorul?:)) Eu zic ca nu. Si in cazul asta ce-ar trebui sa fac? Sa-l arestez pe muncitor la mine acasa pana cand firma se prezinta cu banii de plasma? Sa dau firma in judecata ca mi-a spart plasma? Hai sa fim seriosi. Sa nu discutam teoretic, ca stiti ce se spune, "teoria ca teoria, practica ne omoara" si as adauga eu...".simtul responsabilitatii si chiar bunul-simt". Stiti o firma de orice care lucreaza avand la baza aceste ultime doua principii?
evident ca de bunavoie nu ar plati.
dar aveti la dispozitie posibilitatea reclamatiei la politie si apoi a instantelor.
daca dvs ati pati asa ceva, probabil ca primul lucru pe care l-ati face ar fi ar fi sa in trati pe forum si sa dezbateti problema pina cind s-ar raci de tot in loc sa sunati la politie si sa vina ca sa constate problema creata.
ceea ce facem noi aici este teorie. eu am probleme cu presedintele asociatiei si intru pe aici in timp ce demersurile mele merg in continuare. acum sint in asteptarea raspunsului la cele 2 contestatii facute de mine (una pt calculul intretinerii si alta pt 2 decizii ilegale ale comitetului executiv) de la presedintele asociatiei (care m-a dat afara din biroul asociatiei cind m-am dus personal cu ele sa le inregistreze, fiind chiar sub influenta bauturilor alcoolice), iar apoi deschid proces la judecatorie. aici intru doar sa mai aflu si alte amanunte care m-ar putea ajuta si, unde ma mai pricep, sa mai dau cite un sfat sausa dau vreo sugestie;)
In cazul acesta va doresc succes in demersurile Dv. la tot felul de autoritati. Probabil aveti vreo ruda avocat...sau poate aveti bani sa-i aruncati pe procese....sau poate sunteti o fire conflictuala. Oricum ar fi ....succes!!!!=D>
Daca presedintele ..era beat..de ce nu ati chemat politia?
Cand v a dat afara ce ati facut? Sunt f bune sfaturile dvs
musac a scris:

Daca presedintele ..era beat..de ce nu ati chemat politia?
Cand v a dat afara ce ati facut? Sunt f bune sfaturile dvs
poate nu cunoasteti semnificatia expresiei "sub influenta bauturilor alcoolice" si a cuvintului "beat"
faptul ca omul a baut si se simtea atit mirosul cit si schimbarea vocii nu inseamna ca era beat. si politia ce sa-i faca ? sa-i ia carnetul de sofer , desi nu era la volan ? sau sa-i ia carnetul de presedinte ? :P
toata scena s-a petrecut in prezenta a 3 martori care vor fi chemati in instanta la termenul la care va si stabilit procesul. cu mandat de aducere vor veni pina la urma. am mai spus ca astept raspunsul la cele doua contestatii pentru a le depune la dosar, si apoi voi merge la judecatorie.
multumit de explicatie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Aprobare data pentru rds de catre presedinte fara acordul proprietarilor CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am si eu o problema. In cartierul nostru au venit mai multe firme gen DIGI tv, RDS au intrat pe scara blocului si au dat gauri pentru a baga clabluri. Ideea ... (vezi toată discuția)