avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord pentru instalare structura cablaj al RCS-RDS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord pentru instalare structura cablaj al RCS-RDS

Astept de mult timp ca pe scara unde locuiesc sa vina compania de telefonie, internet & tv RCS-RDS.
Aflu cu stupoare ca accesul a fost interzis angajatilor RCS-RDS de catre presedintele asociatiei de proprietari, decizie luata de acesta fara a intreba locatarii (in prima faza mie mi-a spus ca a vorbit cu locatarii si ei nu doresc RCS-RDS, eu "cred" ca nu fac parte din randul locatarilor). Am luat de la firma RCS-RDS trei formulare, pe unul au semnat 20 de locatari din 28 de apartamente ( 3 nu sunt locuite, 1 plecat din tara), deci depasesc cu brio jumatate + 1 de semnaturi, lucru stipulat si in regulamentul aprobat al asociatiei de proprietari.
Al 2 lea formular era destinat spre semnare administratorului si un al 3-lea presedintelui de asociatie.
Aceste 3 formulare contin un text prin care se cere acordul ca firma RCS-RDS sa instaleze structura de cablaj in interiorul scarii, date tehnice.
Dupa vadite incercari de a ma face sa renunt, domnul presedinte de asociatie nu a dorit sa semneze al 3-lea formular, pe motiv ca-l bag in puscarie.... gasind "nodul in papura": - in textul de pe formularul destinat lui spre semnatura de acord se stipuleaza in plus fata de celelalte 2 formulare ca se va practica in planseul de pe fiecare etaj 1 gaura de 50 mm si ca din cauza acestei gauri se darama blocul. Mentionez ca mai sunt date alte 2 gauri in alte zone ale planseului, la distanta de 2,5 m intre ele, una pt. centralele termice de apartament si o alta pentru o firma concurenta de cablu & tv, care cam pierde clienti din cauza extinderii RCS-RDS. ( aici se pare ca domnul are ceva avantaje).
Am depus formularul la RCS-RDS si oamenii au venit sa dea gaurile necesare montarii structurii de cablaj, lucru realizat cu mare profesionalism de catre cei de la RCS-RDS.
Domnul presedinte ce credeti ca face ? vine la mine si pe un ton nervos ma anunta ca imi deschide dosar penal pentru ca am trecut peste el, ca voi darama blocul din cauza gaurilor si ma anunta ca din acel moment el isi da demisia din functia de presedinte.
La avizierul de pe scara blocul este depus un anunt semnat de dumnealui prin care isi anunta demisia din motive personale si ca in termen de 2 zile el se exonereza de atributiile si obligatiile presedintelui de asociatie de propritari.

2. L-am mai intrebat ce s-a intamplat cu banii depusi la infiintarea asociatiei pentru crearea unui fond de rulment, bani care azi nu se mai regasesc, ori administratorul nu stie nimic de ei, aceasta fiind alta poveste, lucru la care nu mi-a raspuns.
Cu stima va salut !
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 01:59, 24 August 2008
Nu am avut cu cine discuta, mi-a trantit usa "in nas". L-am rugat sa vedem ce trebuie facut.
puteti sa va conectati individual,la exterior aerian
Este posibil ca presedintele sa creada ca aveti un comision pt completarea formularului cu semnaturi.De obicei,firma promite unui individ,in schimbul semnaturilor de pe scara,gratuitati, in general acea persoana este presedintele.Prin pierderea comisionului catre alcineva,presedintele nu mai inchide ochii.
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
ContSters43672, utilizator
musac a scris:

puteti sa va conectati individual,la exterior aerian
Este posibil ca presedintele sa creada ca aveti un comision pt completarea formularului cu semnaturi.De obicei,firma promite unui individ,in schimbul semnaturilor de pe scara,gratuitati, in general acea persoana este presedintele.Prin pierderea comisionului catre alcineva,presedintele nu mai inchide ochii.

iar sinteti pe dinafara domnule musac. poate nu stiti, dar exista o hotarire a primariei prin care sa nu se mai faca cablari exterioare, nici pe suprafata blocurilor nici pe stilpi. pe strazile unde se executa lucrari de inlocuire a tuturor tevilor de apa, incalzire si gaze (cele in reparatie capitala) deja se executa si infrastructura pe cablare subterana de cabluri tv, telefonie si internet, urmind ca in urmatorii ani sa se faca acest lucru peste tot. uitati-va pe bulevardele principale la stilpi si sa-mi spuneti daca va plac cablaril;e aeriene existente acum. daca mai iei in calcul ca nici macar nu au acordul proprietarilor stilpilor (ratb sau primarie) si ca stilpii respectivi nu au fost proiectati sa suporte si fortele datorate numeroaselor cabluri existente, veti fi edificat de ce s-a luat acea hotarire
Remus V. a scris:

Nu am avut cu cine discuta, mi-a trantit usa "in nas". L-am rugat sa vedem ce trebuie facut.
dar nu am inteles ... ce cautati la usa dumnealui? aveti la dispozitie biroul asociatiei unde ii puteti inmina documentele pe care aveti sa i le dati, unde este obligat sa stea in zilele de incasare in vederea primirii contestatiilor si cererilor proprietarilor/locatarilor, aceasta intrind in atributia lui;)
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
ContSters62736, utilizator
carol_lorac a scris:
]dar nu am inteles ... ce cautati la usa dumnealui? aveti la dispozitie biroul asociatiei unde ii puteti inmina documentele pe care aveti sa i le dati, unde este obligat sa stea in zilele de incasare in vederea primirii contestatiilor si cererilor proprietarilor/locatarilor, aceasta intrind in atributia lui;)

multe asociatii nu au birou,tocmai pt a fi umilit sa mergi la usa presedintelui.
In iasi sunt vreo 6 -7 firme cu acest profil..cum vor proceda?Vor va da 6-7 gauri, la care se adauga si cea de gaz,interfon...?

Alte discuții în legătură

Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia rcs-rds? marianliviuh marianliviuh Mă confrunt cu urmatoarea problemă. Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a ... (vezi toată discuția)