avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vizionare agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vizionare agentie imobiliara

Buna ziua,
Am vandut o proprietate printr-o agentie imobiliara gasita de cumparator, acesta din urma platind intreg comisionul ( asa cum am convenit). Anterior incheierii antecontractului de vanzare cumparare cu acest cumparator , ca urmare a anuntului publicat de mine m-au contactat mai multe agentii carora le-am dat datele apartamentului pentru a-mi facilita vanzarea, iar cu 2 dintre ele am semnat un contract de vizionare, in sensul ca un reprezentant al agentiei a venit sa vada proprietatea si am semnat atunci un contract de vizionare. Am intrebat atunci in ce consta acest contract si mi s-a spus asa : " este un contract in care transcriem datele apartamentului dvs si daca va gasim un potential cumparator abia atunci putem vorbi de comision, etc. " Am intrebat tot ce ma nelamurea, si practic din cate am mai citit am constatat ca ce am semnat nu era un contract de confidentialitate, ci practic un contract ( daca il pot numi asa ) in care eu am prezentat fatele apartamentului, iar agentul avea practic o acoperire pentru timpul acordat vizionarii, nimic nu mi-a dat de inteles ca ar fi ceva ascuns. Asa ca intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo posibilitate ca aceste 2 agentii cu care am semnat aceste 2 contracte de vizionare, fara alte clauze incluse, care nu mi-au adus niciun cumparator, sa se intoarca impotriva mea ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 14:29, 12 August 2011
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara inserat ulterior incheierii contractului srb.lacra srb.lacra Buna ziua, Am semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara,contract care la data semnarii nu era trecut nici un fel de comision,agentul spunandu-mi ... (vezi toată discuția)
valabilitate contract cu agentia imobiliara bellla bellla buna ziua va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. am semnat un contract de vizionare pt un apartament in anul 2008 luna noiembrie, eu fiind cumparatorul, ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)